Gratis strooizout door samenwerking

Foto: Hmedia

Het kan niemand ontgaan zijn dat er winters weer aan zit te komen.

Vergelijkingen met de winter van 1979 worden gemaakt. Voor degene die dat nog hebben meegemaakt weten dat de wereld er dan erg mooi uit kan zien, maar dat de begaanbaarheid van de wegen een stuk minder is.

Afgelopen donderdag is door de Nijkerkse Ondernemers Vereniging en Lekker Nijkerk contact gezocht met de gemeente Nijkerk en dan met name met de mensen van gladheidbestrijding. De vraag van de N.O.V. en Lekker Nijkerk was hoe we de bevolking een handje kunnen helpen.
Het idee is toen ontstaan om in de kernen van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken grote bakken neer te zetten met daarin strooizout. De mensen van gladheidbestrijding zijn gelijk vrijdag aan het werk gegaan met als resultaat drie grote bakken met zout op o.a. De Brink in Hoevelaken voor Grand Café De Haan een bak op de parkeerplaats bij de Van Noortstraat tegenover de Eben Haezerkerk in Nijkerkerveen en een grote bak zout op het Plein in Nijkerk bij de muziektent.

Iedereen kan met een emmertje of zakje daar gratis zout halen en zo hun eigen straatje schoonhouden. Als iedereen normale porties haalt kunnen extra veel mensen gebruik maken van deze gratis dienst. Mocht het nodig zijn dan zullen maandag de bakken weer worden aangevuld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen