De Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur

Foto:

In de provincie Gelderland gaan de laatste dagen onbekende personen langs de deuren die zeggen dat ze vrijwilliger van de Zonnebloem zijn.

Ze zijn met twee of meer en vragen om binnen te komen. Terwijl de een het gesprek gaande houdt, gaat de ander op zoek naar waardevolle spullen. Zonnebloemvrijwilligers maken altijd vooraf een telefonische afspraak.
Nationale Vereniging de Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. De lokale afdelingen zijn geschrokken van de verhalen van deelnemers. De oplichters gebruiken het gegeven van de fysieke beperking om aan de mensen hele persoonlijke vragen te stellen en zelfs bij hen de gewichten te checken.

Tot aan de deur en niet verder

Het dwingend advies is: laat geen onbekenden binnen. Zonnebloemvrijwilligers zullen altijd vooraf een afspraak inplannen. Er vinden op dit moment geen wervingsacties voor donateurs in Gelderland plaats. Normaliter hebben de wervers een tablet bij zich, zodat mensen zich direct kunnen registreren als donateur en zullen dus nooit om geld vragen. De wervers dragen altijd officiële legitimatie bij zich. Zij zijn te herkennen aan een grijze jas of hes met het Zonnebloemlogo en zullen nooit vragen binnen te komen.

Mochten er onbekende mensen aan de deur komen en zich voordoen als Zonnebloemvrijwilliger bel dan met de politie: 0900 – 8844. Geef het signalement door, want dan kan de politie ook in actie komen.
Natuurlijk kun je ook altijd bellen met je lokale afdeling of met ons Dienstencentrum op 076 – 564 64 64 of via [email protected] of kijk op www.zonnebloem.nl/werving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden