Young Nijkerk wilt jongeren samenbrengen

Foto:

Op zaterdag 3 april wordt Young Nijkerk gelanceerd.

Een jongerenplatform, dat Nijkerk samenbrengt.

Het moet de wereld voor jongeren leuker maken het aankomende jaar. De organisatoren gaan laten zien wat er allemaal georganiseerd wordt voor deze doelgroep en geven de jongeren mogelijkheden.

Www.youngnijkerk.nl heeft extra aandacht voor jongeren en moet entertainment en vermaak gaan bieden in de breedste zin. Toffe programma’s, leuke workshops die nu niet plaats kunnen vinden bij muziek- en dansscholen, sessies waar gevraagd en ongevraagd actuele thema’s worden behandeld en sportieve activiteiten. Al die activiteiten worden op één platform verzameld; Young Nijkerk. Een platform waar naast alle leuke online en offline content ook wekelijks leuks nieuws voor jongeren op verschijnt, waar advies gevraagd en gegeven kan worden en waar alle activiteiten van Nijkerk op te vinden zijn.

Young Nijkerk heeft een Instagram & social media kanaal waar de activiteiten in gepromoot worden. Het interactieve platform biedt jongeren daarnaast de mogelijkheid om zichtbaar te zijn, van zich te laten horen en samen te komen. Zij krijgen de mogelijkheid om eigen content op te nemen en te plaatsen, zoals filmpjes, foto’s en verhalen. Zo wordt zichtbaar wat er onder jongeren in Nijkerk speelt.

De initiators van het ‘Young Nijkerk’ idee zijn Tim Koldenhof en Marvin Smith. Twee ondernemers die normaliter o.a. grote concerten samen organiseren, zoals de Vrienden van Nijkerk. Smith: “Wij beiden hebben veel te maken met jongeren en horen en zien de impact van corona van dichtbij. We willen graag iets voor de stad betekenen en het leuker maken voor deze doelgroep. Daarom leggen we de vraag bij jullie neer om de handen in een te sluiten.”

Noteer 3 april

Op 3 april 2021 wordt dit platform online gelanceerd. Dat doen we met een toffe pub-quiz, waar alle jongeren kosteloos aan deel kunnen nemen en toffe prijzen kunnen winnen. Het gaat de aanleiding zijn om de website te bezoeken. Alle relevante info en leuke filmpjes moeten op die dag online staan. Dit platform blijft ook na corona bestaan. Wij willen dat dit de centrale plek blijft voor jongeren.

Partners gezocht

Koldenhof: ” Wij beheren dit platform graag samen met jullie! Dat betekent dat we jullie activiteiten die georganiseerd worden voor jongeren binnen de doelroep 12-26 meenemen in de agenda. We vragen jullie hiervoor via de website een formulier in te vullen en verwachten dat jullie al jullie activiteiten voor deze doelgroep hiermee aanmelden. Ook willen we jullie vragen om gemaakte content te delen, zodat we dat op de website kunnen delen.

Voordelen

  • Jullie helpen jongeren nu ze dat hard nodig hebben
  • Jullie bedrijfslogo komt op de Young Nijkerk kanalen te staan
  • Jullie worden meegenomen in de gehele social media
  • Jullie activiteiten worden gepromoot in onze agenda

Kosten?

Er zitten geen kosten aan deze samenwerking. De twee mannen achter Young Nijkerk vinden het heel belangrijk dat “weer samen zijn” voor jongeren mogelijk wordt.

Waarom

Uit de cijfers blijkt dat 1 op de 3 jongeren zich eenzaam voelt. 11 procent daarvan is sterk eenzaam. In Nijkerk wonen ruim 7.000 jongeren tussen de 12 en 26 jaar. Dat betekent dat zo’n 2.334 jongeren zich eenzaam voelen. Deze cijfers zijn van 2019, dus voor de Corona ons land ging beheersen. Tijd om stil te staan bij hoeveel jongeren er in deze periode zich wel niet eenzaam voelen. Tijd voor actie!

Sport

Nijkerk is een energieke gemeente met vitale inwoners die op veel vlakken actief betrokken zijn. Dit geldt zeker voor bewegen en sport. In Nijkerkerveen, Hoevelaken en Nijkerk zijn zo’n 45 sportverenigingen actief en die brengen samen ruim 12.000 sporters op de been. Dat is 28.5% van de bevolking. Er zijn een aantal grote voetbalverenigingen in deze gemeente o.a. Sparta, NSC, Veensche Boys, SC Hoevelaken. Maar ook Tennis, Hockey, Squash, Paardrijden, Fietscross noem maar op. Nijkerk heeft dan ook vele fitnessclubs waar jongeren kunnen trainen en personal coaching kunnen krijgen. Deze verenigingen kunnen content aanleveren en jongeren vermaak bieden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden