Drie aannemers onderhouden openbare ruimte

Foto:

In het najaar van 202 heeft de gemeenteraad de “Visie beheer openbare ruimte” goedgekeurd.

De eerste effecten daarvan zijn nu zichtbaar.

Een gedeelte van het onderhoud van de openbare ruimte wordt door de gemeente zelf uitgevoerd. Daarnaast wordt onderhoudswerk uitbesteed aan drie aannemers, die de beste prijs – kwaliteit verhouding aanboden. Deze aannemers zijn: Krinkels B.V., Ter Riele B.V. en Florijn Aannemingsbedrijf B.V..
Daarmee zijn contracten voor drie jaar afgesloten voor het onderhoud van bijvoorbeeld gazons, hagen en beplanting en het verzorgend onderhoud van het groen en de wegen.

Andere werkzaamheden zijn onkruidbestrijding, snoeien en verlichten van onveilige situaties. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met het vereenvoudigen van het doen van een melding openbare ruimte en het aanstellen van wijkcoördinatoren. Op deze manier wil de gemeente het contact en de tevredenheid van de inwoners behouden of versterken.

In control

Met de nieuwe aannemers zijn prestatieafspraken gemaakt. Dit betekent dat de aannemer de afspraken over de kwaliteitsbeelden en de beheereffecten moet nakomen. Eén van deze afspraken is dat de aannemer minstens 5% van de dienstverleningssom moet besteden aan “Social Return on Investment”. Reden hiervoor is dat we graag mensen die speciale maatschappelijke aandacht verdienen betrekken in het werkproces. Dat moet, omdat Nijkerk een inclusieve gemeente wilt zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen