“Christenen voor Israël” betuigt steun aan de Israelische ambassadeur

Foto:

Den Haag – Vrijdag heeft een delegatie van Christenen voor Israël, samen met Opperrabbijn Binyomin Jacobs – namens honderdduizenden vrienden van Israël in Nederland – een steunbetuiging overhandigd aan de Israëlische ambassadeur in Den Haag.

Deze verklaring is opgesteld naar aanleiding van het conflict dat op dit moment gaande is in Israël. De boodschap van de verklaring luidt: “Israël, jullie staan niet alleen”.
Op 14 mei was het exact 73 jaar geleden dat David Ben-Goerion de onafhankelijkheid van Israël uitriep in 1948. Als reactie trokken de buurlanden van Israël onmiddellijk ten strijde tegen de Joodse staat, en probeerden zij het Joodse volk te vernietigen. Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël: “Vandaag zien we dezelfde haat terug als in 1948. De terreurorganisatie Hamas vuurde in de afgelopen dagen meer dan tweeduizend raketten af op burgerdoelen in Israël: op scholen, ziekenhuizen en dichtbevolkte woonwijken. Hun doel: zoveel mogelijk burgerslachtoffers maken. Geen enkel land ter wereld zou zo’n golf van terreur accepteren. En toch wordt Israël telkens weer veroordeeld zodra het probeert het geweld een halt toe te roepen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen