Examens vmbo-basis en -kader Corlaer College afgerond

Foto:

Hoewel de leerlingen van vmbo-tl, havo en atheneum midden in hun examenperiode zitten, hebben de examenleerlingen van vmbo-basis/kader van het Corlaer College hun examens al helemaal afgerond.

Afgelopen donderdag 20 mei waren de laatste centraal schriftelijke en praktijkgerichte examens (CSPE) voor het profiel Zorg en Welzijn. Woensdag 16 juni ontvangen de vmbo-leerlingen basis/kader de examenuitslag.
Bij de opleiding vmbo-basis/kader zijn er voor de algemene vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde digitale flexibele examens. Leerlingen maken hun examen niet meer op papier in de gymzaal, maar scholen plannen zelf deze digitale flexibele examens in. Dat betekent dat vmbo-leerlingen het examen niet op hetzelfde moment maken. Van 6 april tot en met donderdag 20 mei waren er op het Corlaer College examens bij vmbo-basis/kader.

Naast de digitale flexibele examens zijn er ook praktijkgerichte examens. Deze examens zijn helemaal afgerond. In een periode van twee weken zijn de leerlingen getoetst op hun profielvakken, zoals Economie en Ondernemen, Produceren, installeren en energie (PIE) en Bouwen, wonen en interieur (BWI) en Zorg en Welzijn. Afgelopen donderdag 20 mei hebben de leerlingen van het profiel Zorg en Welzijn hun laatste examen afgerond.

Voor de leerlingen van vmbo-basis/kader is het nu een kwestie van wachten op de examenuitslag op woensdag 16 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen