De Sociaaldomeinraad zoekt nieuwe leden

Foto:

Binnen de Sociaal Domeinraad (SDR) zijn twee vacatures.

De SDR adviseert het college van burgemeester en wethouders over het beleid en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet. Het zijn onderwerpen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen. De SDR is geen klachtencommissie voor de behandeling van individuele gevallen.

De SDR zoekt inwoners van de gemeente Nijkerk, die een passie voor en/of ervaring hebben in het sociaal domein: zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen. Bent u betrokken bij de samenleving en kunt u opkomen voor het algemeen belang van kwetsbare inwoners? Dan bent u degene die de SDR zoekt.
Het lidmaatschap van de SDR is vrijwilligerswerk waar een vrijwilligersvergoeding tegenover staat. De SDR beschikt ook over een budget voor scholing en activiteiten. Gezien de verhoudingen in de huidige Sociaal Domein Raad hebben kandidaten uit Hoevelaken en Nijkerkerveen een streepje voor. Meer informatie en de vacaturetekst vindt u op de SDRwebsite. Solliciteren kan tot 13 juni aanstaande.

Achtergrond

De SDR: “We beleven een spannende periode. De COVID-19-epidemie loopt mogelijk af de komende maanden door de inzet van vaccinatie, maar de effecten zullen nog jaren voelbaar blijven.
Naast overlijden van naasten en de effecten van de ziekte zijn de financieel-economische gevolgen nog niet helemaal te overzien, maar deze zullen fors zijn. Meer armoede door het verlies van werk, het failliet van bedrijven, de sociaal-emotionele gevolgen voor mensen en gezinnen…
Gevoegd bij een grote verander- en bezuinigingsoperatie op het sociaal domein in Nijkerk en het is duidelijk dat we voor een grote opdracht staan.
Hoe houden we in Nijkerk de voorzieningen voor de kwetsbare burgers op niveau? Hoe blijft Nijkerk ook in een moeilijke fase zijn sociale gezicht behouden?”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen