Gouden Tulip Award voor Corrie Konings

Het was zaterdagmiddag een waar feest voor vertolkers van het Nederlandse levenslied.

Muzikale Lintjesregen

De Muzikale Lintjesregen is een initiatief om fans de kans te geven om hun favoriete artiest of promotor van het Nederlandse Levenslied te nomineren.
En daar is met veel enthousiasme op gereageerd. Zowel door de artiesten door te delen, oproepen te plaatsen en filmpjes te maken, als door de fans die volop genomineerd hebben.

Corrie Konings

De meeste eer ging naar Corrie Konings. Ze werd door Johan Vlemmix betiteld als één van de grondleggers van het Nederlandse levenslied.
Vlemmix: “Je bent voorbeeld voor velen tot op de dag van vandaag. We mogen trots zijn op de waarde die het Nederlandse levenslied heeft. Door het luisteren of het meezingen ervan, biedt het troost, verbindt mensen en maakt blij. Al meer dan 50 jaar in het vak heb je de titel ‘Koningin van het Nederlandse levenslied’ verdient. In 1969 stond je vanuit het niets met ‘Vaarwel ik zal geen traan meer om je laten’ 10 weken in de top 40.

Hij somde een aantal van haar succesnummers op: Huilen is voor jou te laat, Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Adios Amor, Je moedertje en Huilen is voor jou te laat, stond vier decennia lang in de top 10 van meest succesvolle hits uit de Nederlandse top 40.

Vince

Namens Vince (overleden op 29 mei 2021) nam zijn partner Dita Jagersma het muzikale lintje in ontvangst. Voor Vince ging het zingen om muziek is passie, emotie en plezier. Een leven zonder muziek was voor hem geen leven. Vlemmix: “Dat Vince een vriend was voor velen met een warm en toegewijd hart, is te zien aan de reacties na zijn overlijden.”

Belinda Kinnaer

Kinnaer heeft veel podium ervaring in het coverbandcircuit en duetten met Ronnie Tober: ‘Het zijn van die kleine dingen’ en ‘Geluk . Kan het niet anders zijn dat jij door je trouwe fans genomineerd bent voor een Muzikaal Lintje! In 2016 stond ze enkele weken op nummer 1 in de Oranje Top 30 en ook in 2018 stond je op de 1e plek met de ‘De tijd van m’n leven’.

De andere muzikale lintjes waren voor Mike Versteeg, Perry Zuidam, Marco den Hollander en Albert van Benthem.

Arjen Gerritsma maakte de foto’s, die u in de fotoserie kunt bekijken.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden