Het VUNprogramma begint binnenkort

archieffoto
archieffoto
Foto:

Na een bewogen (corona) cursus/lezingen jaar, kijkt de VUN graag vooruit.

Inmiddels zijn de vaste cursisten en deelnemers van de cursussen en lezingen van de VUN het wel gewend, maar ook komend cursus/lezingen jaar heeft de VUN een breed aanbod aan cursussen en lezingen. Een korte opsomming:

18 taalcursussen
20 korte cursussen
45 lezingen en VUN-specials

Inhalen?

Een aantal cursussen en lezingen stonden afgelopen jaar al op het programma maar konden door de lockdown en coronamaatregelen niet doorgaan. De VUN is blij te kunnen melden dat zij de meeste van deze cursussen en lezingen hebben kunnen doorschuiven naar komend jaar.

Nieuwe onderwerpen

  • De VUN heeft twee nieuwe taalcursussen toegevoegd, de introductiecursussen: “Arabische Taal & Cultuur” en “Klassieke talen: Latijn en Grieks (taal & cultuur)”.
  • Bij de korte cursussen zijn maar liefst 6 nieuwe cursussen toegevoegd aan het programma. In het thema geschiedenis zijn dat “Revoluties” en “De agenda achter de olympische spelen”.
  • Daarnaast is er een heel nieuw thema, te weten natuurkunde “De bizarre wereld van de natuurkunde” en “De kwantumcomputer”. Goed om te weten: er is geen voorkennis nodig om deel te nemen aan deze cursussen.
  • De laatste twee nieuwe cursussen voor dit seizoen zijn “Leren luisteren naar muziek” en “De kunst van het filmen”.
  • Qua lezingen en VUN Specials zijn er 24 nieuwe leerzame avondjes uit aan het programma toegevoegd. Te veel om allemaal apart op te noemen.

Thema Muziek uitgebreid

Daar waar Muziek een klein onderdeel was van het programma presenteert de VUN dit jaar met trots een zeer afwisselend en uitgebreid aanbod aan muzieklezingen, van Nederpop, Jazz en 50 jaar ABBA tot klassieke muziekthema’s voor jong en oud en natuurlijk de uitgebreide cursus “Leren luisteren naar muziek”
Er is zelfs een VUN Special in het thema muziek namelijk “Peter en de Wolf”, een lezing voor de hele familie!

Puttense razzia

Twee jaar geleden stond deze lezing al op het programma bij de VUN, maar corona gooide telkens roet in het eten … daarnaast was de lezing al heel snel uitverkocht. Echter is er heel veel interesse voor deze lezing en doordat deze lezing afgelopen april wederom niet door kon gaan is de VUN gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden.
De Puttense Razzia vond plaats op 1 oktober 1944. Exact 77 jaar na dato organiseert de VUN een lezing over de Nijkerkse kant van deze trieste dag.

Nieuwe locaties

De VUN gaat dit jaar 2 nieuwe locaties toevoegen: Kade10 en Theater de Breede Beek. Uiteraard blijft de VUN gewoon haar gebruikelijke locaties (Corlaer College, Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Hoevelaken en ’t Veensche Hart) inzetten voor de cursussen en lezingen.

archieffoto

Bij Kade 10 gaan we o.a. onze lezingen & proeverijen houden. Deze zullen nog steeds verzorgd worden Gerwin Poolen van Wijnhandel en Slijterij de Moor, echter kan de VUN op deze locatie meer deelnemers ontvangen voor deze avonden.

In theater de Brede Beek wordt de lezing over de Puttense razzia georganiseerd. Voor deze bijzondere lezing zijn er daarom extra kaarten beschikbaar!

Het complete programma vind je terug op de website van de VUN of in het programmaboekje dat in de week van 30 augustus t/m 3 september in de regio huis aan huis verspreid wordt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen