VMBO Aeres probeert voedselverspilling tegen te gaan.

Foto:

VMBO Aeres in Nijkerk gaan koken met restjes, samen met chefkoks Mick Denneman en Christian Weij.

Dat gebeurt in de week van 7 tot en met 13 september vol verspillingsvrije activiteiten in Regio Foodvalley.

Samen verspillingsvrij

Regio Foodvalley werkt aan een voedselsysteem waarin voedsel op waarde wordt geschat en waarin verspilling dus wordt tegengaan. De regio is dan ook nationale proeftuin tegen voedselverspilling. Hier worden de krachten van bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners gebundeld om te inspireren, activeren en innoveren op het gebied van voedselverspilling. Tijdens de Verspillingsvrije Week zijn er veel activiteiten in Regio Foodvalley om mensen te motiveren om deze week én de rest van het jaar minder voedsel te verspillen.

Teveel verspilling

Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. In de Verspillingsvrije week staat deze uitdaging centraal. Met de campagne #verspillingsvrij wil de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, haar partners, organisaties en inwoners activeren om minder voedsel te verspillen. Regio Foodvalley doet, als nationale proeftuin tegen voedselverspilling, actief mee aan de Verspillingsvrije week van 7 tot en met 13 september.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen