Leerlingen De Open Kring kraken codes voor spannende finale duurzaamheid

Foto:

Basisschool De Open Kring  wekt haar eigen zonnestroom op.

Slim Opgewekt Scholen plaatste 96 zonnepanelen op de daken en energiebesparende ledverlichting in het gebouw. Zo bespaart de school elk jaar meer dan 20.000 kg CO2. Als ze niet gingen verduurzamen maar wel de CO2 uitstoot wilden compenseren zouden ze 887 volwassen eiken moeten planten!
Directrice Geertje van Twillert: “Het is mooi dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. En dat wij de kinderen van De Open Kring ook op deze manier bewust maken van duurzame keuzes.”
Om de leerlingen meer te leren over de verduurzaming van de school gingen alle groepen samen met Slim Opgewekt Scholen aan de slag met een educatief bewustmakingsprogramma, genaamd het Wattsons lab.

Het Wattsons lab

De kinderen startten vorige maand samen met de Wattsons, slimme onderzoekers over duurzaamheid, met de opening van het Wattsons lab. De Wattsons, gekleed in labjas en labbril, leerden de kinderen hoe zonne-energie werkt en dat je samen een stroomkring kan maken. In het lab ontdekten de leerlingen de afgelopen weken via opdrachten en proefjes veel over afval, eten, water en energie.

De leerlingen van de Open Kring hebben ook duurzame wensen voor de toekomst, namelijk stroom krijgen van de zon, wind en water, schoner water en bloemen op daken voor de bijen. Ook hebben leerlingen duurzame uitvindingen bedacht, zoals de ‘Duurfijn’ die afval uit het water haalt.

De Wattsons waren de codes kwijt die ze nodig hadden om de zonnepanelen goed te laten werken. Ze schakelden de hulp in van de leerlingen, want de codes zaten verstopt in de opdrachten van het Wattsons lab. Het was aan de leerlingen om de codes te kraken tijdens de viering van de spannende Wattsons finale. Dat is uiteindelijk gelukt, de school kreeg weer genoeg stroom en de leerlingen hebben de Open Kring gered.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen