Jong en oud maken kennis met techniek tijdens de opening van de T is for Tech hotspot

Foto:

AMERSFOORT – Vandaag is – tijdens de Nationale Onderwijsweek –  de “T is for Tech” hotspot feestelijk, maar vooral op innovatieve wijze, geopend.


Wethouder Nadya Aboyaakoub en haar Amersfoortse collega  waren aanwezig. Ze gingen samen met twintig leerlingen de technische uitdaging aan. Beleving staat centraal in de hotspot. Dat heeft iedereen vandaag kunnen ervaren.
Leerlingen van diverse scholen kunnen vanaf oktober 2021 samenkomen om met en van elkaar te leren over de breedte van techniek. Het doel van alle deelnemende partijen aan T is for Tech is helder: techniek positief op de kaart zetten. Vakmensen, maar óók opleidingstalenten. Want voor de toekomst van de groeiende techniekbranche is nieuw talent nodig.

Beleving centraal

De initiatiefnemende scholen; het Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Nxt Maarsbergen en Beukenrode Onderwijs komen er samen om met en van elkaar te leren over de mogelijkheden die de techniekbranche biedt. Van een baan in duurzame mobiliteit of energietransitie tot slimme technologie. Tijdens de interactieve workshops leren de leerlingen uit het primair- en vmbo-onderwijs alles over technische beroepen, zoals: 3D printen, technisch tekenen, metaalbewerking en het ontwerpen van slimme apparaten. De lessen worden gegeven door technische vakmensen, aan wie de leerlingen direct vragen kunnen stellen.

De hotspot: de toekomst van techniek

“Belangrijk is dat men de krachten bundelt. Dit is belangrijk voor de toekomst en de ontwikkeling van onze kinderen. Trots dat de hotspot in samenwerking met de regio, de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven, nu ook echt concreet wordt. Alles komt bij elkaar in de hotspot, middels techniek,” aldus Nadya Aboyaakoub.

Het is een unieke kans om te leren van specialisten in de technieksector en te werken met de nieuwste apparaten. Ze vervolgt: “De locatie is zo goed gevonden, een centraal punt voor iedereen. Een echt expertisecentrum voor techniek en onderwijs. De komende jaren heeft iedereen die hieraan meewerkt een ambassadeursfunctie. Van leerling tot hoofd van een onderwijsstelling, en zeker ook het bedrijfsleven. De hotspot is de toekomst als het gaat om techniek voor iedereen!”

Sterk staaltje techniek

We hebben dagelijks te maken met techniek, in vrijwel alles wat we doen. En dat aandeel wordt alleen maar groter. T is for Tech brengt op verschillende manieren kennis en praktijk samen: middels leerling- en docentstages, bedrijfsbezoeken, technieklessen en workshops waarin gebruik wordt gemaakt van de nieuwste apparatuur. “Talent, toekomst en trots, daar staan we voor! Vandaag ben ik enorm trots. Vooral op onze leerlingen! Hoe enthousiast ze zijn, dat ze hier straks heen kunnen. Het biedt zoveel nieuwe perspectieven en mogelijkheden. En het is natuurlijk geweldig dat we het onderwijs op deze manier nog mooier kunnen maken. Want het gaat nu echt nog meer voor ze leven; de hotspot is een beleving! Dat delen we graag met alle vmbo scholen, zodat techniek voor alle jongeren in de regio beschikbaar is. ,” aldus Jenny Oldenhuis, directeur NXT.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen