Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Foto:

In de herfst en de winter eten sommige vogels en dieren de bessen van struiken en bomen.

Deze vogels kunnen nu geholpen woden met het aanplanten van vogelbosjes,.Dat zijn bosjes met vooral besdragende struiken zoals meidoorn, kardinaalsmuts, lijsterbes en Gelderse roos. Vogelbosjes zijn vaak te vinden op het erf, vooral op overhoekjes, stukjes land die op dit moment braak liggen maar ook op overhoekjes in dorpen en steden worden ze gevonden. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Natuur en Milieu Gelderland (NMG) starten in de regio Veluwe een actie voor meer vogelbosjes waar iedereen die een overhoekje heeft aan mee kan doen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van SLG.

Voorwaarden en aanmelden

Heeft u ongeveer 50m2 tot uw beschikking voor een vogelbosje? Dan kunt u meedoen met deze actie! Tegen een eigen bijdrage van € 0,25 per struik schaft u de beplanting aan voor de aanleg van een vogelbosje. Een adviseur van SLG bekijkt uw aanvraag en stelt na goedkeuring het assortiment samen zodat het passend is in het landschap. De feestelijke uitdeeldag op de Veluwe is op 17 december. Doe ook mee en plant een vogelbosje op uw erf, in uw dorp of bij uw bedrijf! Kijk voor meer informatie, het aanmeldformulier en de voorwaarden op: www.landschapsbeheergelderland.nl/vogelbosjes. Dit plantseizoen zal ook in de regio’s Rivierengebied en Achterhoek een actie starten voor meer vogelbosjes.

Merel in struik kardinaalsmuts; Blackbird

Plan Boom

Dit is een actie van het landelijke project Plan Boom, dat in Gelderland wordt getrokken door Natuur en Milieu Gelderland en SLG. In de komende jaren dragen wij met Plan Boom bij aan het planten van 1 miljoen bomen in Gelderland. Iedereen kan daaraan bijdragen: overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen