Energiearmoede verminderen waar dat kan

Foto:

In antwoord op vragen van de VVD wil het college meehelpen energiearmoede zoveel mogelijk te beperken.

Hoeveel mensen last hebben van energiearmoede weet de gemeente niet, maar de ontwikkelingen worden wel in de gaten gehouden.

De gemeente is het met VVDér Staal eens, dat minder energie verbruiken eigenlijk de beste manier is. Dan gaan de vaste lasten vanzelf omlaag. Het  vergt – volgens het college – een gezamenlijke aanpak van de gemeente, woningcorporaties, verhuurders, en de minimadoelgroep. Bovendien moet het rijk financieel bijspringen.

Daarnaast vindt het college het belangrijk de doelgroep te informeren over de bestaande mogelijkheden tot het doen van (kosteloze) aanpassingen voor energiebesparing en het verkrijgen van (landelijke) subsidies voor verduurzaming. De gemeente bekijkt momenteel de mogelijkheden om inwoners hierin te ondersteunen.

Op 26 oktober wordt daarnaast een subsidieregeling gelanceerd, waarin aandacht is voor huurders. Zij kunnen een Energie-bespaarbox ophalen. Ook krijgt een aantal huurders een energiedisplay aangeboden, waarmee ze inzicht krijgen in hun energieverbruik. Deze acties zijn in samenwerking met de woningcorporaties en het Energieloket opgezet en uitgevoerd. Er is daarbij ook vooral aandacht voor een stukje bewustwording

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen