Terugblik op arbeiderswijken

Foto:

Na het succes van twee delen Verdwenen bedrijven in Nijkerk en Nijkerkerveen is Raymond Beekman doorgegaan met het verzamelen van verhalen en beeldmateriaal.

Dit keer over de arbeiderswoningen die, vaak op initiatief van de grotere bedrijven, zo’n eeuw geleden in onze gemeente zijn gebouwd. Die arbeiderswijken zijn deels verloren gegaan, maar zijn ook deels opgeknapt en nog altijd onderdeel van het Nijkerkse.
In het nieuwe boek Arbeiderswijken – een eeuw terug in de tijd in Nijkerk en Nijkerkerveen is wederom een boeiend stuk van de Nijkerkse en Veense geschiedenis geboekstaafd.

Arbeiderswijken – een eeuw terug in de tijd in Nijkerk en Nijkerkerveen zal op vrijdag 26 november om 16.00 uur gepresenteerd worden bij Boekhandel Roodbeen, maar is nu al te koop bij de Nijkerkse boekhandels en bij Museum Nijkerk. De straten en wijken die aan bod komen zijn, naast vele andere, de Bagijnenstraat, Schrassertstraat en Roemerstraat, maar ook de Van Rensselaerstraat, de Tuinstraat en het Vetkamp. In Nijkerkerveen wordt het Koolhaaspark besproken en in Hoevelaken Ons Belang. Gemeenteraadslid Niels Staal schreef het voorwoord.

In de gesprekken die Raymond Beekman voerde met oud-bewoners en erfgenamen van oud-aannemers, kreeg hij de beschikking over uniek beeldmateriaal uit diverse privécollecties. Daarnaast heeft hij uit het gemeentearchief de nodige foto’s mogen gebruiken. Ook het oog komt dus zeker weer niet te kort in dit nieuwe boek over de gemeente Nijkerk.

Het boek is full colour en gebonden uitgevoerd (met een hard kaft) en kost 19,95 euro.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen