Oplossing lokalentekort Het Baken ingewikkeld

Foto: Harry Koelewijn

Er zijn veel vragen rond het lokalentekort van het Baken

Ook het CDA schreef er een brief over. Die heeft het college nu beantwoord.

Terugloop leerlingenaantal

Het Baken betrok in het najaar van 2016 de nieuwe school. Dat was op het dieptepunt van het aantal leerlingen, dat vanaf 2008 als maar kleiner werd. Op basis van dat aantal en de prognose voor een periode van 15 jaar werd het een school met zes lokalen. In de aanloop naar de nieuwbouw van Het Baken heeft de gemeente met het schoolbestuur besproken dat het nieuwe schoolgebouw ook op een andere plek in Nijkerk gerealiseerd zou kunnen worden. Het schoolbestuur wilde de huidige locatie behouden: in de binnenstad en dichtbij de katholieke kerk.  Daarbij was duidelijk dat de school op de huidige locatie weinig ruimte tot uitbreiding heeft, met uitzondering van de twee lokalen die in gebruik zijn bij de kinderopvang.

Snelle groei aantal leerlingen

Nu blijkt dat de school veel sneller is gegroeid en nog verder doorgroeit dan op basis van de toenmalige prognose verwacht mocht worden. Op dit moment heeft Het Baken een ruimtekort van vier lokalen. Volgens de prognose loopt dit verder op naar vijf en mogelijk zes lokalen. Dit grote tekort in combinatie met de ligging van Het Baken in de binnenstad, maakt een oplossing in de directe omgeving van de school ingewikkeld.

Onderzoek nodig

Het Baken maakt nu gebruik van lokalen van school Holk in de Doornsteeg, maar die school groeit ook. Binnenkort is er te weinig ruimte voor beide scholen in dat gebouw.

Het bestuur van het Baken heeft zelf al veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de huur van bestaande (kantoor)ruimte. Een oplossing is nog niet gevonden.  Daarom gaat de gemeente samen met het schoolbestuur zoeken naar oplossingen in de buurt van Het Baken. Dit onderzoek start in de komende weken en omvat zowel het korte- als langetermijnperspectief.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen