CDA presenteert kandidatenlijst

Foto:

Het CDA Nijkerk-Hoevelaken heeft 11 december haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Van de huidige acht fractieleden keren er vier niet terug (Joop van Ruler, Cisca van Drie-Davelaar, Eric Stuive, Sjaak Weel)

Lijsttrekker Matthias Blankesteijn is trots: ‘Met deze lijst hebben we een sterk en divers team om ons de komende jaren voor de gemeente in te zetten. Met een combinatie van bekende en nieuwe gezichten, jong en oud, ervaring en nieuwe energie.’

De lijst telt 22 namen. Lijsttrekker en huidig vice-fractievoorzitter Matthias Blankesteijn voert de lijst aan. Hij wil zich de komende jaren inzetten voor betaalbare woningen voor starters en middeninkomens. Hij wordt gevolgd door raadslid Pam van de Weijer-Feuerstein, die zich de afgelopen jaren heeft ingezet op het thema zorg, en werk wil maken van het tegengaan van eenzaamheid en het opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving.
Nummer drie is zittend raadslid Bert Veldhuizen (3) die zich als voormalig agrarisch ondernemer hard maakt voor behoud van het buitengebied en voor voldoende ruimte voor boeren. Ook huidig raadslid Harry Bokkers (4) keert terug op de lijst. Hij zal zich inzetten op het thema duurzaamheid, waarbij verstandig verduurzamen samen met inwoners speerpunt zal zijn.

De lijst kent ook een aantal nieuwkomers. Op plek 5 staat de jongste kandidaat van de lijst: Lukas Rakhorst. De 22-jarige student bestuurskunde liep de afgelopen jaren mee met de lokale fractie en deed daar al veel ervaring op. Op plek 6 staat Rik Meijer. De vader van drie kinderen deed al bestuurservaring op in het bedrijfsleven en in het onderwijs. De Hoevelakense Niels Morpey staat op plek 7. Hij heeft jaren gewerkt als geestelijk verzorger binnen defensie. Op plek 8 staat de Nijkerkse energie-adviseur Niek van der Snoek.
De top 10 wordt afgesloten door de in Appel woonachtige ondernemer Antoon van ’t Klooster (9) en de Hoevelakense onderwijs-bestuurder Jan Hofman (10).

“Deze lijst laat zien dat het CDA een partij is die midden in de samenleving staat. Met kandidaten met verschillende achtergronden, leeftijden en expertises. Een mooi team om onze speerpunten uit ons verkiezingsprogramma ‘Zij aan Zij’ in de praktijk te brengen.” aldus Blankesteijn.

Kandidatenlijst

  1. Matthias Blankesteijn
  2. Pam van de Weijer-Feuerstein
  3. Bert Veldhuizen
  4. \Harry Bokkers
  5. Lukas Rakhorst
  6. Rik Meijer
  7. Niels Morpey
  8. Niek van der Snoek
  9. Antoon van ’t Klooster
  10. Jan Hofman
  11. Henk Luigjes
  12. Guido Prins
  13. Henk van Dasselaar
  14. Frank Lankhorst
  15. Teunis Meerkerk
  16. Emiel de Bruin
  17. Peter Bokkers
  18. Ton de Leeuw den Bouter
  19. Marc van den Maegdenbergh
  20. Beppie Buijtenhuis
  21. Nico Tiemessen
  22. Judith Elgersma-Overvliet (zij zat eerder in de raad)
Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Verkiezingen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen