Hans den Haan over boosteren

Foto:

Je laten vaccineren. Ik kan het elke antivaxer aanraden. Want het is een avontuur.

Vooral als gebeurt in een van de gebouwen van het dolfinarium te Harderwijk. Zoals bij mij vorige week. Onder luid geklap van de werkgroep flippers-in-actie ging-ie erin.
Het was wel wat ver weg voor een prik, daar in Harderwijk. Zo’n 25 kilometer fietsen. Dus ging ik al vroeg op pad. Om zeven uur, terwijl ik er om tien voor tien moest zijn. Gelukkig was de laatste regenbui net gepasseerd. Dankzij de buienradar.

Tijdens de fietstocht zag ik het licht worden. Wat altijd een romantische ervaring is. Zeker als het vergezeld gaat van incidenteel hanengekraai. Vogelgriepvrij.
Ik kwam om even na negenen aan bij het dolfinarium. Maar ik zag nergens ook maar één teken dat er hier een vaccinatiecentrum zou zijn.

Dat zou echt iets voor mij zijn. Dat ik op de totaal verkeerde plek ben. Ik begon al een beetje in paniek te raken. Want die booster wou ik per se, hoe dan ook, hebben. Maar ik had al van tevoren op maps uitgezocht waar het moest zijn: het vond plaats in een wat sneaky verstopt straatje achter het dolfijnenpark. Zo’n plek waar ze stiekem de overleden dolfijnen afvoeren. Waar ze vervolgens blikjes tonijn van maken.

Daar zag ik aan het eind, godzijdank, twee gele jassen boven het wegdek zweven. Verkeersregelaars of fritesaus-propagandisten. Dus dat moest goed komen.

Van een van hen kreeg ik meteen een advies. Ik moest daar per direct m’n fiets in de ter plekke gecreëerde noodstalling plaatsen en naar de boosterplaats lopen. Maar ik was nog veel te vroeg en wou me alleen maar even ervan vergewissen dat zo’n prikplek er daadwerkelijk was. En zo ja, waar precies. Dus fietste ik lekker door. Ik zei dat ik bij het Randmeer aan het eind van de straat aalscholvers ging kijken. Dat is altijd een goed excuus om door te fietsen.

Ik zag verderop al verschillende mensen verweesd rondlopen met een vel papier in hun knuistjes, waarschijnlijk hun vooraf ingevuld vragenformulier. Zij waren wanhopig op zoek naar de exacte ingang van het prikgebeuren. Niet te vinden. Sommigen waren al bereid zich dan maar te verdrinken in het Randmeer aan het eind van de straat. Gelukkig stonden daar wat ferme ganzen om hen tegen te houden.

De plaatselijke gnoom, die daar net zijn huis had verlaten, kon ons precies de toegang wijzen. Door een hek en dan via een soort snelweg-oprit voor wandelaars. En aldaar een bord “Wie hier z’n fiets parkeert, wordt niet geprikt”. Dat zou ook niet zo verstandig zijn geweest, want het was de gemeentelijke recyclingsplek voor oud metaal.

Vervolgens via een inmiddels afgedankt orka-doolhof en een onderwatertunnel. En ja, daar was inderdaad de ingang van de boosterhal.
Een half later bij binnenkomst bleek het daar erg mistig. Maar dat was m’n beslagen bril.

De prik ging er gemakkelijk in, want ik had m’n oude overhemd met afgeknipte mouw aangetrokken. M’n speciale prikshirt.
Ik dacht dat ze het vijftien minuten wachten na de prik inmiddels al hadden afgeschaft. Maar dat bleek nog te gelden. Je moest wel zelf de tijd in de gaten houden. Dus je kon wel een minuutje smokkelen. Een minuutje langer blijven zitten was niet erg.
Het viel me wel op hoe lang een kwartier duurt als je alleen maar zit te wachten. Intussen staarde ik maar naar een inktzwart plafond boven mij vol breeduit draaiende plafondpropellers om de schijn van frisse licht op te houden.
Misschien had men ons intussen kunnen vermaken met een dolfijnenshow. Maar we zaten alleen maar naar twee net iets te dikke rode-kruis mederwerkers te staren. Reden waarom sommigen uit wanhoop hun telefoon pakten. Maar daar wou ik niet aan meedoen.

Het is een waar feestmoment als het kwartier erop zit en je er weer de frisse buitenlucht in mag. Als je die kunt bereiken.
Uiteindelijk was ook mijn happy hour aangebroken. Na een dwaaltocht over het desolate dolfinarium-achterterrein kwam ik uiteindelijk weer bij m’n fiets aan. Geboosterd.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen