Opluchting alom, een zaterdag met open winkels

Foto:

De winkels weer open, een open deur van jewelste.


Helemaal armoe was het de afgelopen periode ook niet. Met meer of minder creativiteit wisten sommige winkeliers toch nog wel omzet te draaien. Maar matig was het allemaal wel. Bij een aantal ondernemers staat het water niet tot aan de lippen maar tot onder de neus, aldus een ingewijde. Gemeente en winkeliers vernigingen hadden ovelegd wat er deze zaterdag moest gebeuren in het slechtste scenario. Maar die “plannen” konden vrijdagavond de ijskast weer in.

De kappers wisten, wat ze te wachten stond. Na de vorige lockdown stroomde  de agenda in no tie vol. Dat is nu weer precies hetzelfde: volle agenda’s voor de komende weken.

De horeca moest dicht blijven. alleen Alberto’s Italian ging protestgewijs open. Hij had dat vrijdag al aangekondigd: ” Hoogtijd om een statement te maken…zo kan het niet langer!! Morgen zullen wij deelnemen aan de landelijke actie en zal ons restaurant geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Wij zullen ons verder houden aan de maatregelen ( qr code, mondkapje, zitplaats, 1.5 mtr )


Ook op andere plekken konden versnaperingen besteld worden.

Maar ja, er zijn ook ondernemers met pech. Bij bakkerij Ten Have is momenteel nog maar een een beperkt assortiment te verkrijgen. De broodbakkers bij de bakkerij hebben namelijk corona opgelopen. Een paar banketbakkers kunnen het werk oppakken, maar het vraagt om een aanpassing. Zo schrijven ze in De Stad Nijkerk.

Op Instagram reageerde trisupport op dit bericht:”En iedereen naar Amersfoort 🙈 Fijn dat onze burgemeester eerst met de ondernemers gaat praten en ze een hart onder de riem steeks😒 Wat zou het leuk zijn geweest dat hij elke Nijkerker had uitgenodigd om te komen winkelen en daarna een kop koffie te komen drinken bij één van de vele horeca zaken waar wij trots op zijn.”

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen