Electrische RRReisbussen leveren problemen, provincie ontevreden

Foto:

Sinds de overstap van gewone bussen naar elektrische bussen regent het klachten. Vervoersmaatschappij Keolis werd in onze megevinmg bekend als RRReis.

Met deze naamsverandering kwamen, in december 2020, ook nieuwe bussen. In totaal werden er 246 eBussen geleverd binnen de regio IJssel-Vecht, de grootste levering ooit van elektrische bussen in Europa. Alleen hebben de bussen wel een aantal problemen gehad; sommige deuren sluiten niet goed, de verwarming werkt soms niet, het kan in de bussen tochten, de stuurinrichting kan rammelen en daarnaast werken de elektronica en software niet altijd.

Met die bussen is dus vanaf het begin gedoe. Het verzuim onder de Apeldoornse buschauffeurs ligt namelijk ongeveer op 25 procent. Daarbij speelt corona natuurlijk een rol, maar de werkomstandigheden helpen niet. RRReis rijdt tot 28 februari nog steeds met een vakantiedienstregeling, dus minder bussen. Dat is nadelig voor reizigers, ook van en naar Nijkerk

Naar aanleiding van al deze problemen heeft het Nijkerkse statenlid Freek Rebel (Christen Unie) vragen gesteld aan het Provinciale bestuur. Keolis moet van de provincies Gelderland en Overijssel de problemen voor 31 maart oplossen.
Als deze deadline niet wordt gehaald, dan gaat het de vervoersmaatschappij 5000 euro per foutieve bus kosten. Deze boete kan nog hoger oplopen als de bussen nog steeds problemen hebben wanneer een nieuwe vervoerder in december de concessie krijgt.

bron: Apeldoorn direct

 

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen