Gemeente wil in 2024 beginnen met bouwen aan de haven

Foto:

In 2023 moet het bestemmingsplan voor Stadshaven Nijkerk door de gemeenteraad goedgekeurd worden.

Dan kan er vanaf 2024 tot in 2030 gebouwd worden. Dat blijkt uit de plannen van het college voor de woningbouw aan de havenkom.

Daar gaat een heel proces aan vooraf. Hoe de Stadshaven er uit moet gaan zien (dat heet de stedenbouwkundige visie) staat nog niet vast. Er is wel een schets, maar over die schets kunnen allerlei partijen, zoals bewoners en bedrijven, nog meepraten.  Daarvoor wordt onder andere eind februari 2021 een algemene (online) bijeenkomst georganiseerd. Die schets wordt ook verspreid via de website van de gemeenten en allerlei andere communicatiekanalen. Daarna wordt nog voor de zomer (is de bedoeling) wordt de stedenbouwkundige visie door de gemeenteraad vastgesteld.

Daarna moet er ook nog en ontwikkelingsstrategie vastgesteld. Die wordt in het geheim door de raad vastgesteld ook nog ergens voor de zomer. Dan kan er begonnen worden aan het bestemmingsplan, dat in 2023 door de gemeenteraad wordt vastgesteld, waarna in 2024 de schop de grond in kan. Voor het hele plan kreeg de gemeente  4,16 miljoen subsidie. De bedoeling is, dat er ongeveer 500 woningen komen.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Stadshaven
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen