Aandacht voor mediawijsheid tijdens Media Ukkie dagen

Foto:

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Met het thema ‘swipe, stap, sprong’ geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Wat is mediawijsheid?

Tablets, smartphones en tv’s. Deze digitale apparaten hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Met slechts ‘een klik’ ben je in een andere wereld. Begeleiding van ouders, maar ook van andere betrokkenen rondom kinderen, is nodig om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op (digitale) ontdekkingsreis kunnen gaan.

Acties tijdens Media Ukkie dagen

In deze periode wordt er vanuit de Bibliotheek extra aandacht geschonken aan mediawijsheid voor kinderen van 0 tot 6 jaar. De Bibliotheek is een vraagbaak op dit gebied.

Gratis webinar over beeldschermtijd en jonge kinderen

Ouders die worstelen met het vinden van een goede balans als het gaat om schermtijd van hun kind kunnen zich via de Activiteitenagenda op www.bibliotheeknijkerk.nl gratis aanmelden voor het webinar op maandagavond 28 maart over dit thema. Tijdens dit webinar ontvangen ouders informatie over de bewuste inzet van media en de begeleiding van kinderen hierbij. Mediaopvoedingsexpert Denise Bontje (beheerder van Mediasmarties) zal dit webinar verzorgen.

Tijdens een online vragenuurtje via Facebook (30 maar 14.00 uur) en Instagram (31 maart, 14.00 uur) kunnen er ook vragen gesteld worden m.b.t. mediawijsheid. Of kom naar de Peuterochtend op maandag 28 maart met als thema: digitale media voor jonge kinderen.

Meer informatie: www.bibliotheeknijkerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen