Pop-up iftar feest van ontmoeting en verbinding

Op zaterdagavond 9 april was er een pop-up iftar voor dames in Nijkerk.


Het samenzijn is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis en kon twee jaar niet gevierd worden vanwege corona. Om die reden was het dus een extra bijzondere en feestelijk samenzijn tussen moslima en niet-moslima. Het was de vierde keer dat de pop-up iftar plaatsvond in Nijkerk. Het verbreken van het vasten werd gevierd door moslima, samen met vrouwen die normaal niet aan de Ramadan doen. De meeste niet-moslima hadden voor 1 dag mee-gevast, aangemoedigd door de dames die dit gewend zijn tijdens Ramadan-tijd. Het vasten en samen het vasten verbreken zorgt voor een mooie sfeer waar verbinding en respect naar elkaar voorop staat.

WhatsApp groep

Het aantal vrouwen dat meedoet aan de Ramadan-challenge breidt elk jaar uit en er wordt onder meer contact gehouden via een WhatsApp groep. De moslima motiveren de niet-moslim vrouwen die mee-vasten voor een dag. Het is bijzonder om te beleven wat vasten met je doet. Dat er niet alleen gevast wordt tijdens de Ramadan wordt besproken via de WhatsApp groep. Tijdens de avond van de pop-up iftar is uitgebreid uitleg gegeven over Ramadan en waarom men vast en samen het vasten verbreekt. De aanwezigen nemen hapjes en kleine gerechten mee om te delen met elkaar. Wederzijds respect en begrip voor elkaars geloof en rituelen is waar de pop-up iftar voor staat.

Lounge van Nautilus

De iftar-locatie is ieder jaar verschillend en blijft geheim tot aan de laatste dag. Dit jaar mocht men gebruik maken van een ruimte van Nautilus Health Club. De directie van de sportschool is van mening dat de pop-up iftar een mooi initiatief is en bood aan dat de lounge gebruikt mocht worden. Vlak voor zonsondergang was er een korte lezing over de Ramadan voor de ongeveer 50 vrouwen die aanwezig waren. Na zonsondergang was het tijd om het vasten te verbreken. De pop-up iftar is elk jaar een feest van ontmoeten waar herinneringen worden opgehaald en nieuwe vriendschappen worden gesloten. Gedurende het jaar tot aan de volgende pop-up iftar informeren de dames elkaar via de WhatsApp groep over nieuwe initiatieven in Nijkerk en omgeving en acties voor goede doelen. Ook wordt er nog wel eens een oproep gedaan als iemand iets dringend nodig heeft. De groep staat dan klaar voor elkaar en helpt waar nodig. ‘Omzien naar elkaar en samen in verbinding leven’ is een van de mooie boodschappen die de pop-up iftar wil verspreiden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen