CEO Franz-Josef Hasebrink verlaat eind 2022 bestuur EK

Foto:

Er zijn daardoor meer verschuivingen aan de top van de onderneming.

Na jarenlang actief te zijn geweest als CEO van EK, verlaat Franz-Josef Hasebrink het bestuur zoals gepland op 31 december 2022. Hasebrink werd in 1997 benoemd tot bestuurslid en in 2002 tot voorzitter van het bestuur.

Zijn opvolger wordt de huidige CFO Martin Richrath, die sinds 2017 in het bestuur verantwoordelijk is voor financiën.  Frank Duijst, momenteel Director EK Financial Services, treedt toe tot het bestuur als CFO. Frank Duijst is al sinds 2017 lid van het managementteam van de groep.

De besluiten over de nieuwe samenstelling van het bestuur, in verband met de opvolging van de CEO, zijn al geruime tijd geleden genomen. In de eerste fase zijn in oktober 2021 twee nieuwe bestuursleden benoemd: Jochen Pohle en Gertjo Janssen. In de tweede fase wordt nu de nieuwe samenstelling van het bestuur gerealiseerd.

Het bestuur van de EK Groep bestaat hiermee vanaf 1 januari 2023 uit de volgende vier personen: Martin Richrath wordt CEO (Chief Executive Officer), Frank Duijst wordt CFO (Chief Financial Officer), Jochen Pohle en Gertjo Janssen blijven actief als CRO (Chief Retail Officer) in het bestuur.

Met deze al geruime tijd geplande nieuwe samenstelling van het bestuur verwacht de groep een soepele overgang en voortzetting van de dynamische ontwikkeling van EK te realiseren.

EK Groep

De EK Groep ondersteunt zo’n 4.200 retailers uit verschillende Europese landen, met een breed aanbod aan back-office services. De EK Groep levert diensten aan lokale retailondernemers en is een inkooporganisatie, marketingorganisatie en competentienetwerk in één.

Het bedrijfsmodel van de EK Groep wordt gekenmerkt door de focus op zes strategische bedrijfssegmenten: EK Home, EK Fashion, EK Living, EK DIY, EK Sport en EK Books.

Ongeveer 650 medewerkers stellen alles in het werk om retailpartners en leveranciers zo goed mogelijk te ondersteunen. Als serviceverlener voor de zelfstandige kleine- en middelgrote retail, gespecialiseerde markten en warenhuizen is het een van EK’s belangrijkste taken om de lokale zelfstandige retailers naar de digitale toekomst te leiden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen