INGEZONDEN BRIEF: Vertegenwoordiging in de Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Foto:

Geacht college,

Via de voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) en via onze vertegenwoordiger in die commissie is een verontrustend bericht tot ons gekomen.

De nieuwe Omgevingswet zorgt voor een opvolger van de CRK, waarschijnlijk Adviescommissie Omgevingskwaliteit geheten. Uw college heeft besloten te breken met de traditie dat in de commissie (voorheen Monumentencommissie) vertegenwoordigers zitten die de lokale kennis van de historie inbrengen. Zoals uw voorstel er nu ligt, krijgen Stichting Oud Nijkerk en Stichting Historisch Hoeflake geen vertegenwoordiger meer in de commissie die bouwplannen tegen het licht houdt en uw college van advies dient. Wij menen een goede inbreng te hebben in de commissie en helpen mee de adviezen te formuleren op basis van onze gedegen kennis van de geschiedenis van onze gemeente.

Voor onze stichtingen is dit een onverwachte en ongewenste wijziging van het beleid en van de al decennialange samenwerking. Dat dit besluit valt zonder enige vorm van overleg of toelichting vinden wij onbegrijpelijk voor een bestuur dat aangeeft veel belang aan participatie van haar inwoners te hechten.
Ons ongenoegen over de gang van zaken wordt versterkt vanwege het uitblijven van een correcte en formele reactie van het college op een eerdere brief van het bestuur van Stichting Oud Nijkerk en Stichting Historisch Hoeflake d.d. 18 februari 2022, waarin wij onze zorg deelden en verzochten dit punt te heroverwegen. Daarop kwam een telefonisch bericht vanuit de griffie dat onze brief was doorgestuurd naar de raadsleden. Er is tot op heden geen inhoudelijke reactie op ontvangen. Alles bij elkaar een gang van zaken die ons verontrust en die aanleiding is voor deze open brief.

In deze periode, het interbellum naar een nieuwe samenstelling van het college, roepen wij u op om dit besluit alsnog te heroverwegen.
Graag gaan wij in het belang van onze mooie stad met u in gesprek over kansen en samenwerking voor de toekomst.

Jan Cozijnsen, voorzitter Stichting Oud Nijkerk
Sigmund Beitler, voorzitter Stichting Historisch Hoeflake

De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van de ingezonden brieven, maar behoudt zich het recht voor brieven te weigeren of in te korten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen