Paasbos is geen achterstandswijk

Foto:

Die opmerking maakte een bewoonster in Paasbos, die – naar eigen zeggen – daar heerlijk woont.

Ze was een van de 14 bewoners op een bewonersavond in de Opstandingskerk, waar verder nog 8 overheidsdienaren (wijkagenten, boa’s, de burgemeester en onderzoeksters) aanwezig waren.

Van die dertien voerde een groepje van 3 inwoners behoorlijk de boventoon om hun ongenoegen over van alles en nog wat in de wijk te uiten. Maar ze hadden dan ook werkelijk overal last van en voelden zich noch door de gemeente, noch door de politie serieus genomen. Ze waren er zo druk mee, dat een ander verzuchtte, of ze wel eens sliepen. Een mevrouw stelde voor het probleem van de hardrijders over de Hoefslag aan te pakken. Zij vond ook, dat de wijk slecht onderhouden werd.

Maar goed er zijn zeker ook andere problemen in de wijk. Dat bleek ook uit het leefbaarheidsonderzoek, dat maart jongstleden is verschenen. In dat onderzoek zijn een aantal maatregelen aangekondigd, maar die zijn nog niet uitgevoerd. Burgemeester Renkema zegde vanavond toe, dat de tijdelijke camera (één van de maatregelen) er voor de zomer zal staan.

De gemeente had deze bewonersavond georganiseerd om verder in gesprek te gaan over de leefbaarheid in de wijk Paasbos. Burgemeester Renkema zal hierbij aanwezig zijn. Ook ideeën over het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk konden deze avond met de burgemeester gedeeld worden. We noemen er twee.
“We zouden als wijkbewoners zelf ook een hoop kunnen doen.”
“De kermis moet de wijk uit.”

aan het begin van de avond stond dit op het scherm, onbedoeld maar wel grappig.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Paasbos
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen