Een plek waar ik wél word begrepen

Foto:
De bibliotheek van Streams Brink42 was woensdagmorgen 25 mei de bakermat voor de eerste verbindende ontmoetingsbijeenkomst ‘Samen Hoogbegaafd’ voor hoogbegaafde volwassenen in en rond de gemeente Nijkerk.

Begrepen worden in een warme sfeer

Een deelnemer vatte het mooi samen: “ik kom hier, in de hoop een plek te vinden waar ik word begrepen.” Vanaf de eerste minuut was de open sfeer en verbinding voelbaar. Ruimschoots werden er ervaringen gedeeld. “Ik blijf het uitleggen, maar ze snappen mij niet. Het voelt zo eenzaam en alleen. Óf de wereld is gek, óf ik ben het, maar nee, ik zie het anders en dat is onbegrijpelijk voor een ander.”

Levensvragen

De deelnemers deelden emotionele en indringende onderwerpen als: hoe kom je uit de ratrace van het leven en hoe kan je weer lachen en plezier maken? Er zit zoveel ingebakken vanuit vroeger, wist ik het maar. Ook kwamen inspirerende onderwerpen als designthinking, als werkwijze waardoor complexe problemen op een mensgerichte en innovatieve manier opgelost worden, ter tafel.

Levensloopontwikkeling van hoogbegaafde volwassenen

Initiatiefnemer, Larinda Bok, eigenaar van Hoogbegaafdexpert, deelde kennis over het groeiproces in de bewustwording van hoogbegaafdheid. De levensloopontwikkeling van hoogbegaafde volwassenen verloopt anders dan bij de meeste mensen. Een aantal beïnvloedende aspecten werden uitgediept en Larinda legde aan de hand van het afpellen van een ui uit, hoe verschillende laagjes de identiteit van mensen beïnvloedt.

Aanmelden volgende ontmoetingsbijeenkomst

Een van de uitroepen was: “Als ik jouw verhaal hoor denk ik: Jaaaaaa!” Wil jij op woensdag 29 juni tussen 10 en 11.30 uur ook andere hoogbegaafden ontmoeten en meer kennis tot je nemen over hoogbegaafdheid?
In verband met het maximaal aantal deelnemers (10), is het voor iedere bijeenkomst noodzakelijk om je van tevoren aan melden. Dat kan via de website van Streams Breede Beek. Daar vind je ook een overzicht van alle data en bijbehorende thema’s.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen