Aeres en Merit Roodbeen winnen Nijkerks Dictee

De negende editie van het Groot Nijkerks Dictee werd dit jaar in Aeres voorgelezen door Dolly van den Akker.

Het verhaal over de troep, die we achterlaten, was geschreven door voormalig stadsdichter Bert Jurlings.

Met slechts zes fouten won Merit Roodbeen bij de individuele deelnemers. Aeres schreef de minste fouten bij de teams. bron: Nijkerkerveen.org

Een van de deelnemers aan het Groot Nijkerks Dictee was Sibert van Leeuwen, die voor de zesde keer meedeed. Ook dit jaar was het een hele opgave, maar uiteindelijk goed te doen. Hij scoorde 21 fouten en dat is ook zijn langjarig gemiddelde.

“Ik had niet verwacht dat er een stukje wereldpolitiek in de tekst zou zitten maar vond de link naar de corona-epidemie en de oorlog in Oekraine achteraf wel logisch, als onderdeel van andere grote problemen waar de wereldburger vandaag de dag mee te maken heeft. Woorden als quarantainekilo’s, anderhalvemetersamenleving en migratiedilemma’s als opmaat naar het hoofdonderwerp van het dictee: de plastic soep en de miljarden sigarettenpeuken die overal weggegooid worden, zij vormen een regelrechte bedreiging voor de natuur. De meest verrassende vondst in de tekst was de aanmoediging om in het dictee zoveel mogelijk fouten te maken, om vervolgens wekelijks net zoveel peuken op te rapen als het aantal gemaakte fouten. Heel leuk dat iedere deelnemer een peukenraper mee naar huis kreeg!!”
Van Leeuwen kan niet wachten tot de 10e editie in 2024: “Toch nog maar eens goed oefenen in het gebruik van verbindingsstreepjes en hoofd- en kleine letters want de grootste valkuilen zitten in dat onderdeel van het dictee. Ook hoopt hij op een iets groter deelnemersveld. Ik vraag regelmatig aan mensen om ook mee te doen, maar meestal krijg ik te horen dat men er geen tijd voor heeft of tijd voor wil vrijmaken, haha!!”

De jury
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen