Ruim honderd boeken voor kinderen van de Voedselbank

Foto:

De afgelopen maanden konden klanten bij Boekhandel Roodbeen boeken doneren voor de Voedselbank.

En dat is massaal gedaan.

Afgelopen weekend konden daarom 101 boeken, zowel lees- als prentenboeken, overhandigd worden aan de Voedselbank. Deze boeken worden de komende weken uitgedeeld aan gezinnen en kinderen.

Het gaat om de boeken ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank en ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. Vanwege de stichting ‘Geef een boek cadeau’ waren deze boeken voor respectievelijk € 2,99 en € 2,50 beschikbaar bij boekhandels door heel Nederland. Boekhandel Roodbeen koppelde daar de actie ‘Koop een boek, geef een boek’ aan, waarbij klanten bij aankoop van een van de boeken ervoor konden kiezen er ook een te doneren aan de Voedselbank.

Laurie Vedder (Boekhandel Roodbeen) en Henk van Rhee (bezorger bij Boekhandel Roodbeen en vrijwilliger bij de Voedselbank) zijn erg blij met deze actie, en nog trotser op het resultaat. Vedder: “Het is fantastisch om te zien hoeveel boeken er gedoneerd zijn, waardoor er weer ruim honderd kinderen een nieuw boek voor de zomervakantie of een ander moment kunnen krijgen. Zo verspreiden we het leesplezier weer verder! Wij willen natuurlijk alle donateurs bedanken voor hun donatie, want door hun hulp is lezen weer een stukje toegankelijker geworden.”

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Meer informatie over deze stichting of de acties bij Boekhandel Roodbeen is te vinden op de website van Roodbeen of op social media.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen