Daltonfeestdag op Daltonschool Corlaer

Foto: Avigail Klous

Voor het eerst sluit Daltonschool Corlaer het schooljaar af met een ‘Daltonfeestdag’.


Op deze dag kunnen de de kinderen een leuke workshop volgen naar keuze en is er een vossenjacht. De 5 uitgangspunten van Dalton zijn altijd al terug te zien in deze school, maar nu staan ze extra centraal.

  1. De kinderen werken samen: wekelijks werken de kinderen samen met een maatje aan een opdracht. Vandaag werken 1 t/m 8 in een workshop met elkaar.
  2. Zelfstandigheid: de kinderen plannen o.a. zelfstandig hun taken in. Op deze dag werken de kinderen zelfstandig aan een creatieve of sportieve opdracht.
  3. Verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen:de leerkrachten geven de kinderen binnen een kader verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dit is dagelijks terug te zien als de kinderen aan het werk zijn. Vandaag krijgen ze de verantwoordelijkheid over een groepje en hetgeen dat ze in de workshop leren.
  4. Effectiviteit:tijdens de lessen is er een afwisseling van verschillende werkvormen om de aandacht vast te houden. Op de ‘Daltonfeestdag’ werken de kinderen in een workshop, maar zijn ze ook opzoek naar letters tijdens de vossenjacht.
  5. Reflectie: het nadenken over je gedrag, je vermogen en het leerproces is een pijler dat de kinderen verder helpt om een doel te bereiken. Ook tijdens de workshop reflecteren de kinderen op hun proces en het eindproduct.


In de middag treden de kinderen die hun talent willen laten zien op voor alle kinderen van de school tijdens ‘het open podium’. De ‘Daltonfeestdag’ wordt met een tentoonstelling voor alle ouders en geïnteresseerden aafgesloten, gezellig met een hapje en een drankje dat door een workshop wordt verzorgd.
Vindt u het leuk om langs te komen? Dan bent vrijdag aanstaande tussen 14.00-15.00 uur welkom om de tentoonstelling te bezichtigen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen