Rozelaar neemt de Voorde over

Foto:

Woensdag tekenden Leida Demmer van de Kamp (de Voorde) en Philip Miedema (de Rozelaar) de overeenkomst tot overname van woonlocatie de Voorde.

In de Voorde (aan de Beatrixhof) wonen 11 bewoners met een verstandelijke beperking.

De overname past binnen de strategie van de Rozelaar om te groeien en om een woonlocatie te starten in Nijkerk. Op dit moment koopt Stichting de Voorde zorg voor de bewoners in bij ’s Heeren Loo. Dat contract loopt 30 september af. Het contract met de Rozelaar gaat 1 november in.

Omdat het contract afloopt, ging het bestuur van de Voorde op zoek naar een andere partij. Die partij moet wel zorg verlenen met een vergelijkbare identiteitsgrondslag als Stichting de Voorde. De gesprekken verliepen zo goed dat de Rozelaar alle activiteiten van de stichting overneemt. Het huidige bestuur gaat verder als steunstichting. Op dit moment biedt de Rozelaar al dagbesteding in Nijkerk (in woonzorgcentrum de Pol) aan mensen met een verstandelijke beperking. De Rozelaar streeft er naar, gezien de wachtlijst voor wonen, om op termijn een vervangende nieuwe woonlocatie te bouwen in Nijkerk.

Voor Leida Demmer van de Kamp was er een bos bloemen. Tot 1 november is ze voorzitter van het bestuur van de Voorde. Daar komt na 20 jaar een einde aan. Daarom voelde deze dag voor haar wel “een beetje vreemd, maar ik kom op een leeftijd dat je dingen los moet laten. Ik kan eindelijk echt vrijwilligerswerk gaan doen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen