Corlaer College start met de Gouden weken

Foto: Corlaer College

Samen met je klasgenoten klimmen in het klimbos van Garderen. Gezellig bijpraten over de zomervakantie op een kamp in Drenthe. Samenwerken tijdens een stoere survival in het outdoorpark van Almere. Theatervoorstellingen, een minifestival, een spel minute to win it, een vlieger bouwen en vooral veel plezier maken met elkaar.

Zo zag de eerste week op het Corlaer College eruit. De Gouden weken zijn van start gegaan!

De Gouden weken

Tijdens de Gouden weken wordt er extra aandacht besteed aan groepsvorming. De Gouden weken zijn woensdag 24 augustus gestart met een actief programma om elkaar te ontmoeten, want dat hebben de leerlingen de afgelopen jaren zo gemist. Joanneke Niels (conrector vmbo): “En dat terwijl wij als school de relatie met elkaar zo belangrijk vinden.” De leerlingen zijn dus niet gestart in de schoolbanken, maar ze gingen leuke en actieve activiteiten doen. Alles gericht op de verbinding met de groep. “De eerste weken van het schooljaar zijn goud waard,” aldus Joanneke Niels. “Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Het proces van groepsvorming begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de docenten en de regels van de school. Daarom is dit een belangrijke tijd om een goed pedagogisch klimaat in de klas te creëren. Daar heeft iedereen de rest van het schooljaar profijt van.” Ook tijdens de lessen wordt de komende weken aandacht besteed aan groepsvorming, schoolregels en de dynamiek in de klas. Zo wordt een stevig leerklimaat neergezet waarin de leerlingen met plezier gaan leren.

De brugklasleerlingen zijn gestart met een introductieweek. Voor de nieuwste leerlingen stond de week in teken van kennismaken met elkaar en met het gebouw. Het was een geslaagde week.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen