7 miljoen voor schoolgebouwen

Foto: rechtenvrij

Elk jaar besluit het college van burgemeester en wethouders over de huisvesting voor de scholen.

De schoolbesturen geven aan welke huisvesting zij nodig hebben en het college beoordeelt deze wensen. “Het aantal leerlingen stijgt door de nieuwbouw van woningen. Daarnaast zijn we al diverse jaren bezig met een vernieuwing van oude schoolgebouwen. Wij zetten ons in voor goed onderwijs en voor passende huisvesting voor de scholen in onze gemeente”, geeft wethouder Audrey Rohen aan.

Vier schoolbesturen hebben voor 2023 een huisvestingsaanvraag gedaan. Het college heeft deze aanvragen getoetst aan de onderwijswetten, de ‘Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs’ en het ‘Integraal huisvestingsplan primair en voortgezet onderwijs’ (IHP). Het IHP is een gezamenlijk gedragen plan van gemeente en schoolbesturen over de toekomst van de schoolgebouwen.

Uitbreidingen

Het aantal leerlingen van de Koningin Emmaschool is gegroeid. De school heeft sinds een aantal jaren namelijk ook een vestiging van De Lelie uit Harderwijk voor speciaal onderwijs. Inmiddels kunnen zo ruim 30 kinderen in Nijkerk naar school in plaats van dat ze naar Harderwijk of Amersfoort moeten reizen. Hiervoor is wel uitbreiding van de school nodig.
De Maranathaschool groeit ook. De school maakt nu gebruik van vier lokalen in de school aan de Bizetlaan. De school aan de Bizetlaan is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Paasbos en wordt over een paar jaar gesloopt. Daarom is uitbreiding van de Maranathaschool nodig.
Voor basisschool Het Baken komen er noodlokalen op de parkeerplaats bij sporthal Watergoor. Dit gebeurt in afwachting van een definitieve oplossing voor het ruimtetekort van deze school.

Vernieuwbouw

Bij de Prins Willem Alexanderschool kiest het college voor vernieuwbouw. Dit betekent dat het meest nieuwe deel van het gebouw uit 2012 blijft staan. De rest wordt gesloopt. Op deze plek komt nieuwbouw. Dit is goedkoper dan de renovatie die eerst de bedoeling was.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen