Er is zeker belangstelling voor de BEVE Binnenstad

Foto:

Zo’n 65 mensen kwamen dinsdagavond naar het Koetshuis.

Ze waren daarvoor (net als alle andere inwoners van de binnenstad (in totaal zo’n 800) uitgenodigd om te komen luisteren en te praten over de BEwonersVErenigng Binnenstad. Die BEVE Binnenstad moet er komen, omdat in de binnenstad de ondernemers en de vastgoedeigenaren zich in het verleden al verenigd hebben. De bewoners hadden dat nog iet gedaan en dat zag de gemeente toch wel graag gebeuren

Dus die vereniging is er nu en voorzitter Aart Markies legde uit, dat dit overlegorgaan – volgens hem – een goede zaak is. Samen sta je simpelweg sterker en er zijn genoeg onderwerpen in het centrum om aan te pakken en met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente te bespreken. Wethouder Mariëlle Broekman vond dat een groot goed “om zo in staat te stellen dingen met elkaar af te stemmen en samen te organiseren. We – de gemeente – kunnen het niet alleen, maar willen het samen met jullie doen.” Overigens waren niet alleen binnenstadbewoners en de wethouder uitgenodigd. Dat gold ook voor de raadsleden, maar die waren er  – op drie na, Fatima Laghmouchi, Marina Lanting en Richard van Hussel – niet.

Op 20 oktober is de eerste algemene ledenvergadering van de BEVE Binnenstad en dan zullen onder meer deze onderwerpen besproken worden: verkeer en parkeren, veiligheid, ombudsman, en evenementen. Bovendien wordt dan ook de manier van werken in de vereniging besproken.

Markies noemde vervolgens een paar onderwerpen, waar de vereniging haar tanden in kan zetten. Hij gaf het voorbeeld van de vier terrassen, die nu niet aan de voorkant maar aan de achterkant van horecagelegenheden ontstaan of zijn ontstaan, de binnentuin van het gebedshuis (tegenover theater Streams Breede Beek), achter Coava, achter de vintagewinkel op het Plein en achter de vlaaientuin.

Hij was van mening, dat de vereniging een belangrijke rol had kunnen spelen bij de bouw op het voormalige Jumboterrein. Die ligt al maanden stil. De vereniging schreef er zelfs een bombrief over.. Die houding schoot enigszins in het verkeerde keelgat van één van de leden, die in de werkgroep van dat plan had gezeten. Ze liet weten volop mee te hebben kunnen denken en overal in de voorbereiding bij betrokken te zijn geweest. Daar was niks mee en iedereen vond het een prachtig plan, zo zei ze. Maar er ontstond een conflict met vastgoedondernemer Van den Tweel en die heeft gewonnen. “Wat zou de vereniging dan daar aan kunnen toevoegen,” zo vroeg zij zich af.

Hierover wilde Markies graag met haar van gedachten wisselen. Dat was sowieso – naast het werven van leden – de bedoeling om te doen na de inleiding op de vereniging, die zo’n anderhalf uur duurde.

Boven dit bericht staat de vraag om lid te worden. Op dit moment is nog onbekeknd, hoeveel mensen nu kunnen zeggen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen