Onduidelijk wat Nijkerk aan Food Valleybouwplan heeft

Vorige week berichtten wij, dat Regio Foodvalley samen met de woningcorporaties tot 2040 13.000 woningen gaat bouwen.

In een reactie laat wethouder Heutink weten er positief over te zijn: “Het is in lijn met onze Woonvisie 2020+. Dus goed om te zien dat er een groot aantal sociale huurwoningen worden toegevoegd. Ook de slag in het verduurzamen van woningen is prima, gezien de hoge energiekosten en de klimaatverandering.”

Volgens de gemeente houden de afspraken in, dat er meer sociale huur- en koopwoningen in de regio Foodvalley en Nijkerk zelf worden toegevoegd. Daarmee worden de wachttijden voor sociale huurwoningen hopelijk verkort (of lopen in ieder geval niet verder op).

De reactie van Vera Luijendijk, interim-bestuurder van de woninstichting: “WSN is klaar voor een versnelling van de bouw van sociale huurwoningen in de gemeente Nijkerk. Wij hebben dit niet alleen voor het zeggen als woningcorporatie. We zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in Nijkerk en de mogelijkheden die de gemeente ons biedt om woningen te ontwikkelen of om woningen af te kunnen nemen van ontwikkelaars. De gemeente bepaalt hoeveel sociale huurwoningen ontwikkelaars bouwen en aan ons moeten aanbieden. We zijn met de gemeente in gesprek om te verkennen waar er mogelijkheden zijn voor het bouwen van extra huurwoningen.”

Één van die gesprekken was afgelopen maandag. Onduidelijk is, of dat gesprek iets extra’s heeft opgeleverd.

Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.