Al 450 m² minder tegels en meer groen dankzij tuintegel-inruilactie

Foto:

Daarom ging wethouder René Windhouwer hoogstpersoonlijk de 450e vierkante meter aan tuintegels ophalen

Die tuintegels lagen bij inwoonster Trudy de Jong, die meedoet aan de tuintegel-inruilactie. Dit is trouwens niet de laatste vierkante meter. De actie loopt nog gewoon door.

Gratis vaste planten

De tuintegel-inruilactie is een actie van de Klimaatkamer. Inwoners van gemeente Nijkerk krijgen in ruil voor tegels die ze uit hun tuin halen een waardebon. Daarvoor kunnen ze bij hoveniersbedrijf Harcohof in Hoevelaken gratis vaste tuinplanten ophalen. De zware tuintegels hoeven de deelnemers van de tuintegel-inruilactie trouwens niet zelf weg te brengen. Die worden opgehaald door het bedrijf Timmer Grond- Weg- en Waterbouw.

Klimaatadaptatie

Hoe minder tegels en bestrating in Nijkerk, hoe beter dat is voor het klimaat. Wethouder Windhouwer: “Meer groen betekent meer biodiversiteit, minder hittestress en een beter grondwaterpeil. Bovendien kan regenwater dan makkelijker wegzakken in de bodem. En dat verkleint de kans op een overstromend riool wanneer het flink regent.”

Circulair

De opgehaalde tegels krijgen een nieuwe bestemming. Ze worden door een puinbreker omgezet naar menggranulaat. En dit product gebruikt Timmer weer als fundering onder nieuwe wegen en straten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen