Jubilea van de paardenclubs Ponyclub De Toekomst en Menclub De Lange Boom (foto’s)

De vijfenzestigjarige Ponyclub De Toekomst en de veertigjarige Menclub De Lange Boom hadden een druk programma in elkaar gezet voor hun jubileumfeest van afgelopen zaterdag.


Sommige bezoekers waren te druk met elkaar oude herinneringen op te halen om tegelijkertijd naar de verschillende shows te kunnen kijken. Mensen die elkaar soms al vijftien jaar niet gesproken hadden, vernieuwden hun contact.

De herinneringen die ter sprake kwamen waren soms hilarisch te noemen maar onder elkaar werd er ook stilgestaan bij de oud-leden die hen ontvallen waren of inmiddels een leeftijd bereikt hebben dat ze niet meer in staat waren om naar Manege Luxool af te reizen.

Verschillende oud-voorzitters hebben deze dag bezocht, zo waren daar onder anderen Gert Lozeman en Jan Willem Grievink, die beiden jarenlang voorzitter van het hoofdbestuur van Luxool geweest zijn maar ook Frans Wouters jarenlang voorzitter van de ponyclub was van de partij.

Er wordt weleens vergeten dat plaatsnemen in een bestuur van een vereniging “slechts” vrijwilligerswerk is, maar wel van dien aard dat dergelijke werkzaamheden voor een club veel werk met zich meebrengt en dat het soms niet meevalt om alle clubleden de neus dezelfde richting te laten wijzen.

Natuurlijk nam huidig voorzitter van het hoofdbestuur Aart van Dronkelaar het welkomstwoord voor zijn rekening, voordat de presentatie van oude werktuigen van start ging.

In deze tijd dat we gewend zijn dat alle weides machinaal bewerkt worden was het mooi te zien hoe men vroeger in alle eenvoud met hun paarden hun grond onderhield.

Ponyclub De Toekomst was al een paar weken stiekem aan het oefenen geweest voor deze dag, want zij waren immers verantwoordelijk voor de parade die getoond werd en het achttal rijden. toch waren er een paar pony’s die het net iets te spannend vonden en die niet helemaal deden wat van hen verwacht werd. Maar al met al was het genieten om deze groep kinderen met rode blossen op hun wangen te zien rondrijden.

Wethouder Audrey Rohen bracht namens Gemeente Nijkerk een verrassing mee, zij had voor beide jubilerende verenigingen een cheque met een prachtige donatie, ook liet zij zich kennen een paardenliefhebber te zijn toen zij de kans greep om een paar paarden een aai over hun hoofd te geven.

Op het eerste gezicht lijkt de paardensport individueel, maar het gaat veel verder dan dat. Het verzorgen, trainen en berijden of mennen met een paard vereist niet alleen fysieke vaardigheden maar ook emotionele intelligentie, geduld en vertrouwen. Deze aspecten bevorderen diepe banden tussen ruiters/ menners en hun dieren.

Wat tijdens dit jubileumfeest duidelijk werd, is dat de paardensport een gemeenschap creëert. Mensen met een gedeelde passie voor paarden komen samen bij de manege of bij evenementen. Deze gedeelde interesse vormt de basis voor vriendschappen die verder reiken dan de sport zelf.
Tijdens lesuren kan er gewoon binnengewandeld worden als u nieuwsgierig geworden bent naar de verschillende paardensport disciplines die Manege Luxool te bieden heeft.
Tref hier verdere informatie over de lestijden.

Bijdrage van: Petra de Graaf,

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen