Afwisselend kinderboekenweekprogramma

Nijkerk – De tien dagen voor de herfstvakantie is het feest. Van woensdag 3 t/m zaterdag 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. De bibliotheken van Nijkerk en Hoevelaken organiseren samen met Boekhandel Roodbeen een feestelijke 10-daagse. Van een kraskaartenactie in de bibliotheek, een wereldontbijt, theater en schrijversbezoek tot een Gouden Wikkel!

Nijkerk – De tien dagen voor de herfstvakantie is het feest. Van woensdag 3 t/m zaterdag 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. De bibliotheken van Nijkerk en Hoevelaken organiseren samen met Boekhandel Roodbeen een feestelijke 10-daagse. Van een kraskaartenactie in de bibliotheek, een wereldontbijt, theater en schrijversbezoek tot een Gouden Wikkel!

Thema

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Hallo wereld! Ontmoetingen met andere culturen in en door verhalen”. In de boekhandel en de bibliotheek zijn tafels ingericht met boeken over dit onderwerp. Er is een gratis Kinderboekenweekkrant verkrijgbaar, waarin interviews met auteurs en lezers, leestips en informatie staat.

Schrijversbezoeken

 

Op uitnodiging van de bibliotheek komen zes auteurs naar Nijkerk en Hoevelaken. Zij ontmoeten groep 5 t/m 8 van acht verschillende basisscholen. Het gaat om de volgende auteurs: Stefan Boonen, Gonneke Huizing, Niki Smit, Caja Cazemier, Ruben Prins en Niels Rood. De kinderen bereiden zich op hun bezoek voor door bibliotheekboeken van de auteurs te lezen. Ze kunnen vragen voor de schrijvers bedenken en hun websites bezoeken. 

Wereldontbijt met Burgemeester

Op woensdag 3 oktober wordt de Kinderboekenweek om 8.30 uur geopend met een internationaal ontbijt bij Boekhandel Roodbeen. Als gasten komen de kinderen van groep 6, 7 en 8 van  Basisschool De Appelgaard naar de winkel. Tijdens het ontbijt maken de kinderen kennis met burgemeester Renkema en zijn vrouw. Zij kunnen met de kinderen praten over het leven in andere landen. Na het eten gaan de kinderen naar de bibliotheek om daar zelfgemaakte vlaggen op te hangen. 

Theater Brillekip

Op zaterdag 6 oktober komt Theater Brillekip naar de boekwinkel met De reis van de Mol. De voorstellingen beginnen om 12.00 uur en om 14.00 uur.

Bezoek Niki Smit

De bekende kinderboekenauteur Niki Smit komt op donderdag 11 oktober van 16.00 uur – 17.30 uur naar Boekhandel Roodbeen. Zij zal iets over haar boeken vertellen en handtekeningen zetten. Niki Smit is de auteur van boeken over het leven van verschillende meisjes. In haar boeken spelen andere landen een grote rol. Ze schreef o.a. 100% Nina en 100% Julia. De toegang is gratis.

Kraskaartenactie

Als kinderen tijdens de Kinderboekenweek boeken lenen en hun uitleenbon inleveren, ontvangen ze een Hallo Wereld!-kraskaart. Met deze kraskaart maken ze kans op een leuk prijsje. Deze prijs kan meteen worden afgehaald bij de klantenbalie. 

Gratis lid worden van de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen ouder en kind samen gratis  lid worden van de bibliotheek. Er hoeft dan geen inschrijfgeld te worden betaald. Dit levert een voordeel op van € 10,-. De ouder krijgt een mooie biebtas cadeau, en het kind een kraskaart.

Win jij met de Gouden Wikkel?

Tosca Menten en Elly Hees maakten samen het kinderboekenweekgeschenk Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37. Dit boek krijgen kinderen cadeau bij aankoop van € 10,- aan kinderboeken. Om het kinderboekenweekgeschenk zit een Gouden Wikkel met een code, waarmee kinderen kans maken op een reischeque ter waarde van € 1000,-. Met het kinderboekenweekgeschenk kunnen ze tijdens de Kinderboekenweek gratis naar een wereld-museum: het Afrikamuseum in Berg en Dal, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Museum Volkenkunde in Leiden. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen