Schwung moet beter

Geluidschermen bij de A28 zijn wettelijk niet nodig. Dan moet de wet maar veranderen, vindt de Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar in een brief aan de minister.

Niet alleen knooppunt Hoevelaken moet op de schop, ook de wet SWUNG. Dat schrijft de stichting in een brief aan Minister Schultz van Hagen. De stichting constateert, dat de nieuwe SWUNG regeling diverse tekortkomingen heeft. Locaties die nu al een zeer hoge geluidsbelasting hebben, een zeer hoge geluidsbelasting zullen blijven behouden. De meeste schrijnende gevallen van geluidsoverlast kunnen zelfs als laatst in aanmerking komen voor adequate maatregelen bij een toenemende verkeersintensiteit.
De stichting biedt een petitie aan de Tweede Kamer Commissie
De stichting stelt de Minister voor de wet op drie punten aan te passen:
  1. Dat bij reconstructie van een rijksweg maatregelen worden genomen zodat de geluidsbelasting nooit boven de 65dB komt. Maatregelen onder deze omstandigheden zijn altijd doelmatig. 
  2. Bij reconstructie van een rijksweg, komen gebieden met de hoogste geluidsoverlast (>60dB) eerder in aanmerking voor maatregelen dan gebieden met een lagere geluidsoverlast. 
  3. Bij reconstructie van een rijksweg, worden minder maatregelen genomen bij gebieden met een lage geluidsoverlast (≤57dB). Een verdere uiteenzetting van de voorstellen kunt
Volgens de stichting kosten deze veranderingen geen geld.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen