KV Telstar sportief in duurzaamheid

Foto: KV Telstar

“Zonnepanelen op dak Telstar: win-win”.

Korfbalvereniging Telstar uit Hoevelaken heeft in de tweede helft van december maar liefst vijftig zonnepanelen op het dak van de accommodatie aan de Middelaarseweg geplaatst.

Op de ledenvergadering, die afgelopen oktober werd gehouden, stemden alle aanwezige leden in met het voorstel van het bestuur. Door een lening van zo’n vijftig leden aan Telstar, werd het mogelijk gemaakt dat, zonder subsidie, de vijftig panelen eind december geplaatst werden. Dit ‘Telstar Zondeel’ is een soort obligatie lening, die binnen maximaal vijf jaar wordt terugbetaald.

De plaatsing van de zonnepanelen op de accommodatie werd mede mogelijk gemaakt door Sloof Elektrotechniek uit Terschuur.

De energiekosten van een sportvereniging staan prominent op de begroting. Daardoor onderzoeken steeds meer sportverenigingen de mogelijkheden om over te stappen op duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen. Zo ook korfbalvereniging Telstar. ,,Met het verduurzamen van de accommodatie sla je twee vliegen in één klap. Aan de ene kant gaan onze energiekosten fors omlaag en aan de andere kant draagt onze vereniging bij aan een schoner milieu,’’ aldus voorzitter Wout Veldhuizen. ,,Omdat wij zagen hoeveel geld er binnen onze club naar energie gaat, wilden wij er ook binnen onze vereniging mee aan de slag. Ik ben erg trots op wat we bereikt hebben.’’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen