Inner Wheel Nijkerk viert 60-jarig jubileum

Op 21 mei bestaat Inner Wheel Nijkerk zestig jaar. Het jubileum werd maandag 18 mei feestelijk gevierd met een lunch, cabaret en een gezellige borrel met verschillende sprekers.

Gekleed in kleurige stippenjurken met witte kragen –de mode van de jaren vijftig- verwelkomde de programmacommissie de jubilerende Inner Wheel leden. Een aperitief, een lunch en vrolijk gezang volgden.

In het begin
Netty van de Bunt en Minny Knoop traden in 1962 toe tot Inner Wheel en memoreerden hoe het in het begin van Inner Wheel reilde en zeilde. “Lid worden op de verdienste van je man, daar moest ik toch eens over denken. Ik ben overstag gegaan en lid geworden”, vertelt Netty van de Bunt. “Je werd geacht allemaal om de beurt het woord te voeren. Ik ben niet vaker dan één keer aan de beurt geweest.”

Minny Knoop: “We deden alles zoveel mogelijk zelf, zoals sprekers uit eigen kring. En we deden toen nog niet zoveel aan goede doelen als nu.” Met een vaste kern, de silver six, bleef het echtpaar Knoop lang contact houden. De mannen waren lid van Rotary, de vrouwen van Inner Wheel en ze waren allemaal kort na de oorlog getrouwd. “Er vielen er steeds meer af en Netty en ik zijn min of meer als enigen overgebleven”, aldus Minny Knoop.

Vier v’s
Femke, Charlotte, Kim en Dookje van het LOS Muziektheater verrasten de aanwezigen met hun muzikaliteit, teksten en fysieke uitspattingen. Belangstellenden konden foto’s en verslagen van lang geleden bekijken. Presidente Margje Markerink: “Inner Wheel Nijkerk is een prachtclub, die al 60 jaar lang lief en leed deelt met elkaar. Door het samenwerken voor goede doelen is de onderlinge band ijzersterk. De komende jaren gaan wij op voor de vier v’s van vrouwen (met of zonder partner bij de Rotary), verbinden (plaatselijk, landelijk en wereldwijd), vernieuwen (op allerlei vlak) en verjongen, om ervoor te zorgen dat IW Nijkerk nog eens 60 jaar actief zal blijven!””

Goede doelen
Inner Wheel Nijkerk is een serviceclub met ongeveer veertig leden. De club maakt deel uit van International Inner Wheel, een internationale organisatie met meer dan 103.000 leden wereldwijd, die staat voor het werven van fondsen, vriendschap en internationale contacten. Jaarlijks haalt IW Nijkerk meer dan € 3000,- op voor goede doelen, met name weeshuizen in Oekraïne en Kenia. De club staat open voor nieuwe leden. Ook mannen zijn welkom.

bijdrage van Marie Verheij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen