10e Sleepbootdagen groter dan ooit

Foto: Arjen Gerritsma

Zowel de Nijkerkse Sleepbootdagen als de sleepboot Magda uit Nijkerk jubileren. De 10e editie van het evenement vindt plaats op zaterdag 5 september van 11.00 – 17.00 uur.

Het ‘vlaggenschip’ van de sleepbootdagen bestaat 100 jaar. Burgemeester Gerard Renkema en de heer Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, verrichten gezamenlijk de opening.

Ook de sleepboot Titanic uit Velsen Noord wordt gehuldigd. De organisatie is verleden jaar begonnen met het huldigen van 100 jaar oude sleepboten. Om sleepboten die ouder dan 100 jaar zijn niet ’buiten de boot’ te laten vallen worden deze dit jaar ook gehuldigd. Er hebben zich al ruim 40 sleepboten aangemeld die op 3- en 4 september arriveren. Op 4 September treden het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren en het Chianti Koor Nijkerk’s avonds op.

De gemeente Nijkerk heeft een éénmalige subsidie verstrekt voor extra jubileumactiviteiten. Daarnaast ondersteunen sponsoren het evenement in financiële of materiële zin. Er is een gevarieerd programma opgezet voor jong én oud. Spelers van de Levende Historie Harderwijk bootsen een historische markt na. De jeugd/jongeren worden meer bij de sleepbootdagen betrokken en het Jeugd- en Jongerenwerk en Nijkerk Sportief en Gezond komen met een voetbalkooi. Ook de landscouts zijn aanwezig en er is een clown en schminken. Er is meer reuring op het water met drakenboten, KiKano, zeeverkenners, De Zuidwal en rondvaartjes door de havenkom.

Er zijn optredens van: kapel Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Zeemanskoor Nijkerks Welvaren, Chianti Koor Nijkerk, Common Country Dancers en doedelzakspeler Arie Koppelaar. Er is een bassin met bestuurbare scheepsmodellen en er zijn oldtimers en oude motoren. De brandweer Gelderland Midden verzorgt demonstraties en er komen kunstenaars bij de haven schilderen. Bep Style houdt een fotoshoot voor modellen in fantasiekostuums.
2014-09-06 sleepbootdagen 003

Aan 3 lokale goede doelen wordt gelegenheid geboden om hun organisatie te promoten: Geef om Zwerfhonden, Glazen Huys Nijkerk en Een Wens Voor Je Medemens. Deze laatste inventariseert onder het publiek wensen. De wens (en) met de meeste stemmen gaan in September in vervulling. Bezoekers kunnen iemand voordragen die Om een bijzondere reden een feest verdient; of een culinair verwenarrangement incl. overnachting óf een uitgebreidt 6-gangen familiediner voor een gezin in Hotel & Gasterij De Roode Schuur.

Voor het publiek wordt er een verbinding gecreëerd tussen de sleepbootdagen en de activiteiten van de St. Plein Promotie op het Plein. De havenmarkt van de sleepbootdagen loopt door tot de Torenstraat/Vrijheidslaan en de SPPN laat op hun beurt hun boeken- en curiosamarkt ook daarheen doorlopen. Voor de havenmarkt kan men een kraam huren bij: Frits Events, tel. : 033-2580598, e-mail: [email protected]

Informatie sleepbootdagen: tel. : 033-2453230/06-24507349, e-mail: [email protected]
www.nijkerksesleepbootdagen.nl of www.facebook.com/Nijkerkse.Sleepbootdagen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen