24 Kika goed voor een kleine 100.000 euro

BIDDINGHUIZEN – Het eerste weekend van september werd traditioneel de 24KiKa georganiseerd op FlevOnice. Tijdens deze editie skeelerden Luca Montfroy, Lièn en Nika van Dasselaar als jeugdleden van de SSVN mee voor het goede doel.

Dit deden zij samen met Olga en Elma van Laar, beiden lid van de club in Voorthuizen.

Tijdens het evenement wordt er in estafette vorm geskeelerd. Telkens is er een rijder aan het skeeleren en wisselen de rijders elkaar af. Je mag maximaal een team van 6 personen hebben. Dit meidenteam had flink pech, want in eerste instantie zouden zij met 6 personen rijden, maar Simone van de Munt brak de woensdag van te voren haar enkel in een training. Toen ze vrijdag aankwamen begon het al te regenen en dat bleef de hele dag zo. Soms stonden de rijders tot hun enkels in het water. Ook was er veel wind in de polder. Dit heeft de organisatie doen besluiten het evenement tussen 22:00 en 7:00 af te lassen. Voor de meiden was dit een hele teleurstelling. Zaterdag klaarde het weer iets op en was op een gegeven ogenblik zelfs de kleding weer droog! Om 15:00 werd er gefinisht en kon het geld dat binnengehaald was voor KiKa geteld worden. Ook SSVN’ers Marco van Buiten en Bert Bouw reden mee deze editie.

Organisator Rik Nijkamp sprak van een barre editie. Door rijders werd al gezegd dat wat 1963 voor de Elfstedentocht was, zo zwaar was deze editie van de 24KiKa. Gelukkig kon er aan KiKa een bedrag van € 96.020,55 overhandigd worden!

bijdrage van Marianne Liefting

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen