Binnenstadmanifest bijna klaar

Foto: rechtenvrij

De toekomst van de binnenstad, sterker nog, van Nijkerk staat op het spel bij drie werkgroepen, die in de eerste week van november hun manifest zullen presenteren.

Dit manifest wordt gepresenteerd aan het college van burgemeester en wethouders rond half oktober. Vervolgens zal op 4 november een algemene presentatie plaatsvinden voor direct betrokkenen, raadsleden, NOV en geïnteresseerde Nijkerkers. Op 5 november kan dan het manifest gepubliceerd worden aan de pers.

Afronden
Het is de kers op de taart, die de afgelopen maanden gebakken is. Marina Lanting (voorzitter van de werkgroep “branding”): “veel enthousiasme, energie en de wil om samen Nijkerk sterk te maken. Die kernwoorden zijn behouden en uitvergroten wat er nu al is, maar ook daar ingrijpen waar nodig. Het kost tijd om deze structuur voor de toekomst goed in kaart te brengen en tot een succes te maken. Ondernemers, bewoners en de gemeente Nijkerk werken nauw samen bij de uitvoering. De drie werkgroepen zijn aan het afronden. De laatste plannen worden op papier gezet en gevisualiseerd wat de werkgroepen voor ogen staat.”

De werkzaamheden in de afgelopen maanden
In het voorjaar van 2015 is er een vernieuwde regiegroep aan de slag gegaan. Samen met leden uit elke werkgroep wordt er gekeken naar bestaande plannen van de gemeente, de onderzoeken die al zijn gedaan en hoe uit een ieders specifieke visie een manifest kan ontstaan waar we samen in Nijkerk voor kunnen gaan. Met de uitvoering van dit manifest kan Nijkerk zich versterken en profileren ook naar buiten toe. Dit manifest, opgesteld door en voor Nijkerkers, wordt binnenkort gepresenteerd.

Woensdagavond 24 juni jongstleden is er een avond georganiseerd in De Havenaer in samenwerking met de gemeente. Een ieder, en de direct betrokkenen in het speciaal, was daarvoor uitgenodigd om zo kennis te kunnen nemen van de plannen maar vooral om aan te geven hoe we met elkaar vinden hoe de binnenstad en Nijkerk in het algemeen eruit mag gaan zien. Wat leeft er onder bewoners, welke ideeën zijn er voor het winkelen, wonen, werken en verblijven in Nijkerk. Hier is veel uit voortgekomen, alle ideeën zijn gerubriceerd en in kaart gebracht. Dit was al voelbaar in de opkomst en het enthousiasme dat waarneembaar was die avond. De plannen en speerpunten rondom de pleinen van Nijkerk zijn te raadplegen op de website van de gemeente Nijkerk.

Vrijdag 11 september en woensdag 16 september hebben de drie werkgroepen intensief overleg gehad en elkaar geënthousiasmeerd. De afstemming tussen Vastgoed, Ruimtelijke ordening en Branding was belangrijk om overlap te voorkomen en elkaar aan te vullen wat hiaten betrof. Zo wordt het langzamerhand één geheel en komen de werkgroepen tot een gemeenschappelijk manifest. De regiegroepen hechten waarde aan hun onafhankelijkheid en weten toch nauw samen te werken met de gemeente. De werkgroepen hebben baat bij de expertise die voorhanden is op het gemeentehuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen