8ste Kunstroute Hoevelaken geopend: ‘Genieten’

Voorzitter André Spruitenburg van de Stichting Kunstroute Hoevelaken heeft vrijdagavond bij Isabella Nederland BV aan de Zuiderinslag te Hoevelaken de 8ste Kunstroute Hoevelaken geopend.

Hij kon melden dat er een record aan deelnemers (57) en locaties (37) zijn, waarvan 17 nieuwe kunstenaars. ,,Gaaf dat jullie meedoen en de variëteit en kwaliteit verder op schroeven. Voel je welkom en doe alsof je thuis bent’’ sprak Spruitenberg en kondigde de Hoevelakense muzikanten van Mundo aan. ,,Geniet van een mooi weekend’’, besloot hij.

Naast vele kunstenaars was ook de Hoevelakense wethouder Marly Klein van cultuur aanwezig. ,,Het ziet er fantastisch uit en het werk is zeer divers, er zijn veel vormen van kunst, voor ieder wat wils. Ook hulde aan de vrijwilligers die dit oppakken om zoiets moois neer te zetten’’, liet zij weten. Doe je zelf ook wat creatiefs? De wethouder verklapt dat ze wel ooit artistiek bezig is geweest. ,,Ik heb in het verleden gewerkt met houtskool, olieverf, boetseren en pottenbakken, maar heb het nooit verder ontwikkeld. Het is wel een leuke manier om meer uit jezelf te halen, wie weet ga ik ooit nog eens schilderen of boetseren.’’ Voorlopig heeft zij haar handen vol aan de nieuwe coalitie.

Traditiegetrouw pakken veel belangstellenden de fiets om de route te rijden, catalogussen zijn dit weekend gratis te verkrijgen bij de deelnemende kunstenaars en overzichtsexpositie. Kunstroute Hoevelaken is op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 van 11.00 tot 17.00 uur op 37 locaties in Hoevelaken.

www.kunstroutehoevelaken.nl

 

Bijdrage van Theo Zuurman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen