Twee klassiekers voor The Voice Company

Foto: videobeeld The Voice Company

Projectkoor The Voice Company is nog maar net terug uit New York en het volgende zangproject gaat alweer van start.

Afgelopen zondag trad het koor op in een stampvolle zaal van Lincoln Center in New York. Daar werd een recent stuk van de Amerikaanse componist Christopher Tin uitgevoerd. Tin schrijft o.a. muziek voor computergames en zijn composities liggen goed in het gehoor.

Twee klassiekers op het programma
Na deze avontuurlijke buitenlandse ervaring gaat het zeer toegankelijke zangkoor zich storten op twee klassiekers: De Argentijnse Misa Criolla en de negende symfonie van Beethoven. Dirigent Robert Bakker is de Nederlandse specialist op het gebied van de Misa Criolla en voert het stuk altijd met de originele begeleiding op authentieke instrumenten uit. In het verleden trad hij op samen met componist Ariel Ramirez in het Amsterdamse concertgebouw. De negende symfonie van Beethoven wordt niet veel in Nederland uitgevoerd. Het is dus bijzonder dat The Voice Company het stuk nu op het repertoire zet samen met het jubilerende Heemsteeds Philharmonisch Orkest.

Meedoen kan
Vanaf woensdagavond 13 april vinden er vijf repetities plaats ter kennismaking. De repetities zijn steeds op de woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur en worden gehouden in baasischool De Hoeksteen, Zandoogje1. Na de zomervakantie vinden er vervolgrepetities plaats. Er wordt toegewerkt naar concerten in het najaar in onder andere Zandvoort en Nijkerk. Iedereen kan meedoen. Er worden geen stemtesten gehouden en niemand wordt vast lid van een koor. Alleen meedoen met dit project is dus mogelijk. Er wordt geen zangervaring verlangd, zodat echt iedereen kan deelnemen. Robert Bakker leert elke zanger(es) zingen, zelfs al die zegt niet te kunnen zingen.

Uitproberen dus op 13 april in Nijkerk. The Voice Company is op internet te vinden onder www.thevoicecompany.org. bellen mag ook: 06 – 515 606 76, of mailen natuurlijk: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen