Nijkerk Medisch Expertisecentrum voor Sport, Revalidatie en Re-integratie rijker

Cybex meting
Cybex meting
Foto: Fortius

Kan hij het of kan hij het niet? Een belangrijke vraag bij revalidatie na operatie, overbelasting, langdurig verzuim of na een ongeval.

Expertisecentrum Fortius is gespecialiseerd in het medisch objectiveren en begeleiden van klachten van het bewegingsapparaat, daarmee samenhangende beperkingen en functioneren.
Samenwerking van arbeidsprofessionals: bedrijfsarts, orthopedisch chirurg, fysiotherapeut, psycholoog en voedingsdeskundige, ondersteund door objectieve meetapparatuur, biedt snelle diagnose en behandeling en voorkomt stagnatie in herstel.

Cybex meting (op de foto van links naar rechts) : cliënt, Roy Brokelman, orthopeed, Chris van der Noort arbeidsdeskundig en orthomanueel fysiotherapeut, Lianne van Ruitenbeek, fysiotherapeut

Meten is weten
Door multidisciplinaire samenwerking biedt het Expertisecentrum: snelheid en maatwerk. Het centrum maakt gebruik van objectieve test- en meetapparatuur de Cybex Humac Norm en de Tergumedtestapparatuur. Spiergroepen kunnen in functie en kracht getest worden. De testen voor knie-, schouder-, enkel-, heup-, rug- en elleboogklachten bieden goede ondersteuning bij revalidatie na operatie, trauma of overbelasting. Met de uitslagen van metingen in de verschillende fasen van de revalidatie wordt de effectiviteit van de behandeling gemeten.

Het meten van kracht is een zeer belangrijke pijler voor sporters ter voorkoming van blessures. Op basis van afwijkingen in testresultaten kan er een specifieke training opgesteld worden.

Bij verzuimtrajecten en vragen over geschiktheid voor eigen of passend werk kan de testapparatuur uitkomst bieden. Op basis van de belasting in werk en gemeten beperkingen kan een uitspraak worden gedaan over de geschiktheid van geboden werk. Ook kunnen met de Cybex gericht onderdelen van de Functie Mogelijkheden Lijst worden getest.

Bij letselschade, om beperkingen na een ongeval vast stellen, biedt Fortius een goede, betrouwbare manier om beperkingen vast te leggen en indien gewenst in de tijd te volgen. In samenwerking met orthopeden kan volgens de IRA criteria uitspraak worden gedaan over arbeidsongeschiktheid en prognose.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen