Gastransporten niet onverantwoord

Foto: rechtenvrij

Het wordt niet eenvoudig om het aantal gastransporten over het spoor snel te verlagen. Dat schrijft  Wouter van Dijk in de Stad Nijkerk.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (infrastructuur en milieu) liet dat maandag aan de Tweede Kamer weten. Eind mei bleek dat het aantal wagons met vloeibare gassen vorig jaar zeer fors is toegenomen. De gemeenten Nijkerk, Amersfoort, Barneveld en Apeldoorn stuurden toen gezamenlijk een brandbrief richting de staatssecretaris

Dijksma vindt, dat er geen sprake is van een onverantwoorde situatie. In een brief aan de Kamer meldt ze een onderzoek op te starten naar de oorzaak van de behoorlijke toename aan gastransporten. Op basis daarvan wil ze met maatregelen komen. Ook gaat ze in overleg om alternatieve routes te bespreken.

Dijksma: ,,De bereidheid is er bij alle betrokken partijen om hiermee aan de slag te gaan, maar hier spelen ook bedrijfsbelangen en logistieke factoren een rol.” Ze benadrukt dat volgens haar vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor ,,één van de veiligste manieren van transport” is, met name vanwege strenge veiligheidseisen.

bron: De Stad Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen