Taalvrijwilligers gecertificeerd

Foto: bibliotheek Nijkerk

In de afgelopen maand hebben 13 taalvrijwilligers een basistraining gevolgd in de bibliotheek.

Deze training werd gegeven door docente Nadine Strik van Stichting Lezen & Schrijven. Afgelopen dinsdag 25 oktober ontvingen de taalvrijwilligers een certificaat.

Meer dan alleen taal

De taalvrijwilligers kregen informatie over hoe ze mensen kunnen begeleiden, die hun Nederlands willen verbeteren. Zij leerden welke materialen Stichting Lezen & Schrijven heeft om mensen beter te leren lezen, schrijven en spreken.

De basistraining voor taalvrijwilligers wordt aangeboden door het Taalhuis. Dit is een samenwerkingsverband van Sigma, de bibliotheek, het Taalsteunpunt op school en Landstede.

Een op een hulp

De vrijwilligers worden in principe gekoppeld aan één persoon. Zij geven eenmaal per week taalbegeleiding in de bibliotheek. Een docente van Landstede koppelt de taalvrijwilligers aan de mensen, die graag taalbegeleiding willen ontvangen.

Iedereen van 18 jaar en ouder, die zelf goed Nederlands spreekt en schrijft, en het leuk vindt om les te geven, kan zich bij de bibliotheek aanmelden om taalvrijwilliger te worden. Dit kan tijdens het wekelijkse taalspreekuur van docente Joke Boer. Zij houdt iedere dinsdag spreekuur van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen