Aan alle kinderen van Nijkerk

Foto: de Pietfotograaf

Tjonge, jonge wat gaat de tijd toch snel.

Is het alweer bijna een jaar geleden dat we bij jullie in Nijkerk de haven binnen zijn komen varen.

Inmiddels alweer onderweg om alle kinderen in Nijkerk te bezoeken. We zijn net in de Golf van Biskaje, ongeveer beetje ter hoogte van Biarritz (Frankrijk), dus we hebben nog een flinke reis voor de boeg.

Het weer is momenteel erg rustig dat is erg fijn, want het kan spoken op de Atlantische Oceaan. Een aantal jaar geleden zijn we een hoop taai taai en pepernoten kwijtgeraakt tijdens een zware storm. Nu is er geen zuchtje wind.

De Zwarte Pieten zijn druk met het bakken van Pepernoten en taai taai. Er worden mooie chocoladeletters ingepakt. En weer andere Zwarte Pieten pakken de cadeautjes van jullie verlanglijstjes in. Van al dat werken aan boord worden de Zwarte Pieten natuurlijk ook wel erg moe. Dus moeten ze ook goed uitrusten voordat ze keihard aan het werk gaan in Nederland om jullie allemaal cadeaus te bezorgen. De afgelopen dagen lijkt het erop dat de Zwarte Pieten wat van kleur verschieten. Ze worden groen en geel door de zeeziekte. Laatst was er een Zwarte Piet die wat bleekjes zag. Maar gelukkig schijnt de zon op de Atlantische Oceaan volop momenteel. Dus alle Zwarte Pieten komen met een gezonde kleur naar Nijkerk.

Ik moet even goed op gaan letten nu. De Hoofdpiet en de Stuurpiet staan ruzie te maken over de richting waarin we moeten varen. Ik hoop dat het goed komt! In de krant van volgende week horen jullie hoever we dan zijn en of het lukt op tijd in Nijkerk aan te komen.

De hartelijke groeten van Sinterklaas en alle Zwarte Pieten

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen